çalışmadığı halde üniversite mezunu olan kadın

lady rosenred
çalışıp da üniversiteden mezun olamayan kadınlar tarafından katli vacip olarak görülen diğer kadınlardan daha zeki,çevik ve avantajlı olan kadındır.
msscat
bir alternatif olarak; üniversite bitirdikten sonra iş bulamamış, boş ve aylak gezinmekte olan bir kadın. zira bunlardan çok var ama başlık başka bir şey demeye çalışıyor galiba.
goetica
belkide en başından beri çalışmayı istemeyen ama zor bir gununde elinde en azından diploması olsun diye okumuş kadındır.evde oturacaksa da belli bir bilgi birikimi vardır.en azından seda sayana gidip göbek atmayacak kadar.
laluska
belki de üniversite mezunu olmuş ama kariyer ve para hırsıyla ailesini, evini ve çocuklarını ihmal etmek istemeyen kadındır, herşeyi bırakıp anne olmayı seçmiştir.
chamomile
"ben çocuğumu üniversite bilgilerimle yetiştireceğim, üniversitede pedagojik formasyon okudum" deyip, peş peşe iki, üç çocuk doğuran kadın türü de olabilir. tahsili kadar doğurduğu çocuk sayısı da övünç kaynağıdır.
biskuvit
kendi ayaklarım üstünde dururum gazıyla o kadar okuyup, sonra koca parası yemenin tadını alınca evde oturmaya başlayan kızdır.
passakli
iyi niyetli tanım: çocuk sahibi olduktan sonra kendini evine adayan kadın. genelde evde olsa bile boş duramaz illaki evi dışında bir şeylerle ilgilenir.
kötü niyetli tanım: okumuş, kariyerli koca bulma şansını arttırmak için üniversite biteren kadın. evlendikten hemen sonra bitmeyen tatil moduna girer.
ladycapulet
zeki bir kadın olması ihtimali yüksektir. çalışmadığı halde dersleri geçmiş, diplomasını da almış paşalar gibi. sonrasında n’aptı acaba bak ben onu merak ettim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol