solak olmanın dezavantajları

laluska
makas, konserve açacağı, mouse ve hatta neredeyse var olan bütün enstrümanlar gibi sağlaklar için üretilmiş bir takım cisimleri kullanamamak. küçük yaşlardan itibaren sağ eli kullanmaya zorlanmak. kolların çarpışmasından dolayı sıra arkadaşları ile problemler yaşamak. kurşun kalemle yazı yazarken, soldan sağa yazıyor oluşumuz sebebi ile elin kirlenmesi.
pelagehatun
bıçağı kullanamazsınız şu lazerli olanları. yoksa patates soyarken patatesin üzerinde lazerli tarafından kaynaklanan çizgiler desenler olur. cezve kullanırken bir sürü problem, gitarınızı özel sipariş etmeniz vs. gerekir. üniversitedeki sandalyeler genelde sağ el kullananlar için tasarlanmış olup kolçakları sağ taraftadır. sınıfta sol kolçaklı sandalye bazen bir tane olur o zaman şanslısınızdır ama gelende hiç olmaz. sınavlarda beliniz sağa 30 derece eğik olarak durur ve üç gün düzeltemezsiniz. mause her yerde her zaman sağ taraftadır sağda olmasını bırakın mause u sol elle tuttuğunuzda bile mauseun sol tuşuna orta parmağınızla basmanız gerekir. ya da bilgisayarla mause ayarlarından düzelticeksiniz zahmete girip. yemek yerken yanınızdakiyle çarpışıp kaşığınızdaki çorbayı üstünüze boca etmeniz olasıdır, bu yüzden her daim dikatli olmanız gerekir vs vsvs..
bonuspaterfamilias
en kötüsü sınav öncesi harıl harıl sandalye aramaktır.hele bir de hukuk gibi önünüze çarşaf kağıtların verildiği, 2.5 saat boyunca aralıksız yazsan dahi yetiştiremeyeceğin bir bölümde okuyup, kolunu da kağıda parelel tutarak yazabiliyorsan işkencedir..
zappatista
gitar çalarsın,çalacak gitar bulamazsın.solak alıyım dersin bu sefer de adam kazığı giydirir.sen de yapacak bişey yok deyip telleri ters takarsın ses düğmesi,switch üstte kalır, öyle bileğini büke büke çalarsın.ama bu zorluk aşılır çünkü hendrix’i görürsün.o da senin türünden olduğu için mutlu olursun,gaza gelirsin.
steroid
sahilde gitar çalıp bira içen gençlere katılmak istendiğinde "abi versene bi kuble de ben döktüriyim.." diyemezsin. onlar sağını kullanır.
ed nh
o talihsiz örneklerden biriyim.
1-her seferinde aaaa sen solak mısın sorularına maruz kalırız.
2-saat takmak her zaman için daha zordur. onun tıkırtısından yazı yazmamız zorlaşır.
3-soldan sağa doğru yazı yazdığımız için elimizi boyama oranı ve mürekkebi dağıtma oranımız daha yüksektir.
4-ilkokul zamanımda sırada iki kişi otururken kollar çarpışmasın diye nereye oturucağımız hep sorun olmuştur.
5-gitar veya mandolin çalmamız her zaman için sorun olmuştur. telleri değiştirmek gerekir böyle bi durumda da insanlar bize mal mal bakarlar.
6-örgü dantel gibi işleri yapmak her zaman için sorun olmuştur.
7- sakar olduğumuz söylenir ama bütün aletler genelde sağlaklar içindir. olmuoyr bööyle efenimm
ama yinede solak olmayı seviyorum.
instrument
direksiyonun da solda olması, vitesin sağda olması. fren ortada bir sorun teşkil etmiyor, gaz da sağda, debriyaj solda, karışık işler...
bloody mary
tuvalet sonrası kıç silmek için sağ eli kullanamamak..bir de yemeğe oturulursa, anneanne tarafından ’götünü yıkadığın elinle yemek mi yiyecen kız bi de ıyyy’ laflarına maruz kalmak..işkence gibi..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol