okul öncesi eğitim

fasa fiso
ulkemizde yeni yeni gelisme gostermektedir.ev hanimlari zaten cocuklarini nasilsa evdeyim bir cocuga mi bakamayacagim dusuncesiyle gondermemektedir okul oncesi egitim kurumlarina.calisan bayanlar ise cocuklarini okul cagina gelinceye kadar ya annelerine yada kaynanalarina bakitmaktadirlar.bir ihtimal annesi yoksa ya da kaynanayla kavgaliysa o zaman mecburiyetten krese gondermektedir.tabi bunde maddi imkansizliklar da gozden kacmamali.
yeni cikan kararla calisan bayanlara ayda 300 ytl kres yardimi verilecek olmasi hem annelere kolaylik saglamakta hem de 3-6 yas arasi cocuklarin alaninda uzman kisilerce egitilmesini amaclamaktadir.cocugun okul olgunlugunu kazanmasi, sosyallesmesi acisindan faydali olacaktir elbette.
gecekusu
gerekli olduğu söylensede bana pek yakın gelmiyor.çünkü çocuğunuzun yarım gün uyuması,uyanıp oyuncak hamurdan at yapması,kendi yaşıtı veletlerle saç baş kavga etmesi ve eve üzgün dönmesi yeterince saçma.pekala evde uyuyup oyuncak hamurla hiçbirşeye benzemeyen şekiller yapabilir,komşunun kızı/oğluyla kavga edebilir. tabi bu benim görüşüm herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol