nickin altına entry girerek laf atmak

louandreassalome
nedendir bilinmez,sözlükte houston gibi bir hizmet olduğu halde bu şekil (#244509)
bir iletişim(!) çabası altına girmektir.yorumsuzdur.ilgili entryler incelenerek gerçek anlamın kavranılası bir durumdur.
pixie
adınızın altına eleştiri içeren bir entry girildiği zaman açmanızın muhtemel olduğu başlıktır bu. yoksa kimse sizi eleştirmemişken hayatta aklınıza böyle bir başlık gelmez. burda amaç size eleştiri yönelten kişiye "ahanda seni deşifre ettim gel gel kapışalım" demekten başka birşey değildir.
sözlük içerisindeki problemler yeni başlıklar açılarak değil, açıkça belirtildiği üzre houstondan yapılmalıdır.

herkes herkese fikrini söylemekte özgürdür ancak açıkça kavga çıkarmak durumunda kulaklar çekilir.
schenardi
sozluk nicklerine entry yazma cilginligi diye bir olgunun ortaya çıkmasındaki nedenlerden bir tanesidir. kişinin nickleri altına olumlu yazı girmek ne kaar olağansa aslında bu da o kadar olağandır. ne de olsa entry demek, kişinin kendisinin bildiğini düşündüğü bir şeyi umumla paylaşma amacıdır. ancak burada dikkat edilmesi gereken şey, umumla paylaşılacak nitelikte bir şey olup olmadığıdır. unutulmaması gereken şudur ki, o yazı "yazan"ın görüşüdür; entry başlığı olarak kullanılan nickin sahibini hiçbir şekilde bağlamaz. o yazıyı okuyan herkesin unutmaması gereken bana göre budur. ha ben ne yazar ne de lawyer kimliğimle kulak çekmek gibi vasıflara sahip değilimdir; yönetimdeki kişilerin neye kızıp niçin kulak çektiğini neye müsamaha gösterdiğini de bilmem. kendi imzamı taşıyan her entry de "yalnızca" kendi bidiğimi/düşündüğümü yazarım. bir başkasının da nick altına entry girerken dahi yine böyle yaptığını düşünürüm, düşünmek isterim...
epikuros
örneğine sıkça rastlanabilecek bi durumdur. rastgele bir kaç tane #224360 #243605 #243606 #233931.

ayrıca yine nick başlıklarının altına yazılan yazılar hatıra defterindeki iyi dilek temennileri baygınlığında bi görünüm oluşmasına sebep olmuş. bunun nedeni, bir kısım bilgicin sözlüğe gelmesinden itibaren sözlükte oluşan naif-eğlenceli aile ortamı olsa gerek.

belki arzulanan şeydir bu, lakin sözlük ’iyi niyet ve iyi dilekler temennili’ entrylerden geçilmez oldu. hep söylendiği gibi sözlükte huston, sözlük dışında msn türü canlı iletişim kurmaya olanak sağlayan platformlar mevcutken.

belki de, hatıra defteri tutmakla amaçlandığı gibi ilerde açıp burda anıları tazelemek için malzeme depolama niyetiyle kullanılıyordur bu nick başlıkları. yalnız şu var ki elbette nick başlığının sahibi olan kişiyle ilgili anılar yazılabilir o kişiyi tanımlamak amacıyla; fakat "işşallah hep mesut olursun", "temennimdir ayakkabın vurmasın", "mutluluğu o denli hak ediyorsun ki" gibi tanımlama çabasıyla girilen entryler, kişi hakkındaki entrylerden karakter tahlili yapma uğraşındaki benim gibi yazarlara da vakit kaybettiriyor, yoruyor.

dediğim gibi oluşan "aile ortamı" galiba bu sıkıcı görüntüyü oluşturanlara uyarı yapacak kişiyi de geri adım atmaya zorluyor, ya da yönetimi bile bunlara müsamaha göstermeye zorluyor. belki de böyle eğleniyoruzdur gençler, ben bu sözlüğün formatını veya işleyişini bir türlü çözemediğim için yanlış kriterlerle değerlendirme yapmaya çalışıyor olabilirim, veya bilgi sözlüğün hiç örnek almadığı platformlarla mukayese etmeye çalışıyor olabilirim. fakat, yine de açıkça belirlenip vurgulanan bu tip kuralların geçerliliğinden de bahsediliyor bazen.

ihtimaldir ki sözlük doğal evrim süreci çerçevesinde bu hale gelmiştir ve ben bunu dışardan takip ettiğim için garipsiyorumdur; ama böyle düşünen bir iki kişi daha varmış , onlar da bu aile ortamının yanaşmalarıdır belki benim gibi..
floydian
nikin altına entry girilerek ayar verilmeye çalışılabilir bunda bi mahsur yoktur ama entryler soru soran tarzda olamaz bildiğim kadarıyla.
zotac
fivuuştt fıstık sana diyom, yerim... demek istediğim yazardır.
şeklinde olanları da bizzat gözlemlenmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol