soğuk savaş

the lord of the vajinalar
ikinci dünya savaşı sonrasında dünyada yaşanan kutuplaşmadır. amerikanın başını çektiği kapitalist blok ile rusyanın başını çektiği sovyet bloku arasında olmuştur. amerikanın yanında olanlar nato’yu sovyetlerin yanında olanlar varşova paktını kurmuştur. soğuk savaş hem ideolojilerin çarpışması şeklinde olmuştur, hem de nükleer silahlanma üzerine olmuştur. aslında soğuk savaşa dünya’da tam bir denge olduğu için kimsenin de tam anlamıyla sömürüye ve savaşa neden olamadığı için soğuk barış diyenler de olmuştur.
ankakusu
iki kutupun birbiriyle sidik yarisina girdigi donemdir. ki bu donem iki tarafinda isine gelmekyteydi. bir cok bahane ile oraya buraya girmekteydiler.
zaten abd sovyetlerin yikilmasindan sonra ortada bir tehdit kalmayinca rahatca ulkelere dalamayacaginin farkina varmistir.
bu nedenle kendine yeni bir dusman aramis ve bulmustur. global terorizm daha dogrusu islam. (evet seviyorum komplo teorilerini) tabi bu terorizm global oldugundan amerika bushun dedigi gibi bir kovboyun okuz surusune mukayyet oldugu gibi dunyaya mukayyet olmaliymis.
sumpago
ikinci dünya savaşı’ndan sonra doğu ve batı bloklarının zaman zaman savaş çıkarma tehditlerinin bütün dünyada yarattığı gerginlik.
shevek
doğu ve batı blokları arasındaki gerginlik silahlı bir savaşa yansısa dünya kalmayacağı için, her iki taraf da bir şeyler geliştirerek diğerinin üstünde üstünlük sağlamaya çalışmıştır. bu nedenle soğuk savaş en çok teknolojinin işine yaramış, son yüzyılı insanın tarihte en çok yol aldığı dönem yapmıştır.
independence
ulkelerin birbirlerine "$unu yaparsan ben de bunu yaparim, bunu yaparsan da dalagini sikerim senin" demeleri $eklinde geli$en sava$ turu.yani laf cok icraat yok.
serkomiser ziver
Gülersen kaybedersin teması ile post 42 ekibinin youtube programı. Ali sunal , ali atay ve şimdi aklıma gelmeyen bir sürü ünlü ünsüz de katılmıştır. Karşıdaki kişi bir soru sorar ve cevabı da okur. Bu esnada kimse gülmemelidir. Amaç bu. Ama öyle sorular denk geliyor ki daha okurken ekran da bizler de kahkaha atıyoruz. Eğlencelidir.
galahad
Ne yalan söyliyim, beni de sarmamış programdır. Aslında ilk başlarda izliyordum ama sonrasında tepkiler yapmacık gelmeye başladı...

Yine de kaliteli iş yapmaya çalışıyorlar. Emeğe saygı diyerek noktalıyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol