mika

firambogaz
püskürük ve başkalaşmış kayalar içinde bulunan, alüminyum silikat ile potasyumdan oluşmuş, yapraklar durumunda ayrılabilen, ateşe dayanıklı parlak bir mineral, evren pulu.
angelus
çok kolay dilimlenebilen yapraksı bir silikat grubuna verilen isimdir.

mikalar, çok ince bükülgen pullar ya da yapraklar halinde kolayca bölünebilme özellikleriyle dikkat çeker. mikanın bütün türleri, monoklinik sistemde billurlaşır. billursu kayaların çoğunda bulunan mika, granitin üç temel elemanından biridir. özellikle pegmetit içinde üst üste yığılmış yapraklar halinde bulunur. mika, ısıya karşı çok dayanıklı bir mineraldir; bu özelliğinden ve saydamlığından ötürü bazı sobalarda kullanılır. mika aynı zamanda kusursuz bir yalıtkandır. bu nedenle kondansatörlerin yapımında da kullanılır.
theli
grace kelly, relax take it easy gibi güzel şarkıları vardır. insanı eğlendirir. klipleri de ayrı güzeldir.
bgat
gerçekten de ses ve yorum olarak freddie mercury’i andıran kişi. popüler olmasında bu durumun payı çok büyük tabii ki. grace kelly adlı şarkısının bir bölümünde "so i try a little freddie" diyor. brian may de kendisinden övgüyle söz ediyor gördüğüm kadarıyla.

bu da official web sitesi:

http://www.mikasounds.com
alorarola
tanakh’ın 33. kitabıdır.

peygamber mika yeşaya’yla aynı dönemde yaşadı. yahuda’nın kırsal bir kentinde doğmuştu. amos’un kuzey krallığına bildirdiği ulusal felaketin bir benzerinin aynı nedenle güney krallığı yahuda’nın da başına geleceğinden emindi. allah adaletsizlikten ötürü halkı cezalandıracaktı. buna karşın mika’nın peygamberliği geleceğe ilişkin açık ve net bir umut vaat ediyordu. kitap allah’ın yönetimindeki evrensel barışın altını çiziyor. yüce kralın davutsoyundan çıkacağını ve ulusa barış getireceğini bildiriyordu. ayrıca bir ayet de israil peygamberlerinin söylemek istediğini şöyle özetliyordu.

adil davranmanızdan, sadakati sevmenizden ve alçakgönüllülükle yolunda yürümenizden başka allah sizden ne istedi?

sonrasındaki kitap;

(bkz: nahum)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol