aniden sözlük okuru haline gelmek

walide sultan
okumaktan adeta nefret eden(hicbir yazili belgeyi okumayan) insanlarin, bir yakini yada tanidiginin sozlukte yazdigini duyar duymaz ani bir degisime ugrayip sozluk okuyucusu durumuna gecmeleridir.
walide sultan
cesitli nedenlerle, daha cok isimiz var diye dusundugum andir...demek ki sadece yazdiklarini birilerine okutmak yetmiyor, okur durumuna getirdiginiz kisilere, bir de anlayip ozumsemeyi telkin etmek gerekiyor...soz konusu bu baslikta ki kisiler, okumadiklari icin asla yazar da degillerdir...boyle bir ornek yoktur dunyada ’adam hic okumayacak ama sonra aniden, oturup yazacak’..yazar tabii de, ne yazar?... ev odevlerini yazar, mektup yazar, msn de yazar, alisveris listesi yazar, kopyalar yazar, boyle seyler yazabilir, buna bir sey dedigimiz yok zaten...amac once, bu bunyesi okumayi reddeden kisileri, okuyucu durumuna getirmektir ...ilerde belki yeterli donanimlari olusunca onlar da yazabileceklerdir......bunu bir ’insanlik meselesi’ olarak algilayip, bu insanlara kendinizi kurban ederek, acaba benim hakkimda da bir sey yazdi mi? seklinde merak etmelerini saglayarak okutmayi ve ’okuma sevgisini’ kazandirmaktir olay...bu ilk asamadir, bunu kazanmalarina bir nebze yardim edebilirsek, simdi sirada okudugunu dogru anlamak, ’adam gibi okumak’ nasil olur asamasi var...
walide sultan
bu durumun baslica nedenleri;
1-sozluk yazari, yazilarini takip edip etmediklerini sormustur yakinlarina..
2-aldigi cevap kesinlikle olumsuzdur. yazarin uzuldugunu gorunce ’biz zaten hicbirsey okumuyoruz ki’ gibi yazari iyice delilendiren bir bahaneye siginmislardir.
3-yazar da onlara sinirlerine hakim olmayarak;’yazacagim hepinizi ulan’ diye bir kitir atmistir...
4-yazar bu kisileri bir sekilde okumaya yonlendirmek bir insanlik hizmeti vermek gayesindedir...
5-yeter ki bunlar okusundur da ne okursa okusunlardir, seklinde bir gayretin icindedir...
6-lakin bu kisiler acisindan cileli bir doneme girilmistir.
7-bu yazar kisisinin ne zaman ne yazacagi belli olmamaktadir.yazar mi yazardir yani...
8-bazen hanimlara yonelik bir dergide yazarken kuru pasta tarifi arasinda bile, sosyal mesaj verdigi rivayet edilmektedir.
9-’benim misyonum bitti kimse beni dinlemedi, simdi araya okyanuslar girdi... daha da bir sey demem daha da bir sey bilmem daha da birsey yazmam’ sozune kimse inanmamaktadir...
10-velhasil simdi yazarin cevresindeki herkes pcnin book markina bilgi sozlugu eklemis durumdadir...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol