kadın erkek esitligi için

walide sultan
kadin erkek esitligi...aslinda terazinin boyle bir dengede durmayacagi bellidir...bu esitligi tartismaya acan kisilerin kadinlar olmasi gerekirken bakiyoruz bunlar (feministlerin disinda)hep er kisilerdir...bu kisiler meseleye bu konuda esitlik saglanmasi amaciyla degil, kadinin erkek karsisinda esit durumda olmasinin imkansizligini vurgulayan ifadelerle bakmaktadirlar...hatta bu konunun savunuculari olan kadinlari;asabi, cirkin, fevri hatta evde kalmis seklinde bir cercevenin icine de alirlar...erkegin, kadin fizigi karsisindaki gucu tartisilmaz tanri onlar icin bunu ustun kilmistir...diger yandan kadina da acilara dayanma gucu vermistir. mesela; dogum yapmak olayi...ne varmis ben de yaparim diyecek kisiler alinlarindan opulecektir(yine kutsamak adina)...bunun gibi kadinda olmayan bazi gucler erkege, erkekde olmayan bazi guclerde kadina verilerek bir anlamda tanri adaleti saglanmistir...onemli olan yasalar onundeki esitliktir, ulu onderimiz cogu bati ulkelerinden cok daha evvel bu hakki turk kadinina saglamistir..elbette erkekler kadina gore fiziksel olarak gucludur bu tezden hareket edersek...ozellikle karadeniz yoresinde yasayan insanlarimizdan kadin olanlar butun gun tarla bag bahce, coluk cocuk ev isleri dahil olmak uzere hepsini tek baslarina yaparlarken.....nerdedir onlarin erkekleri okeye dorduncu beklemekle gecer butun omurleri...bu bir toplum yarasidir sonra da karsisina gecip kadinin, ’sen nesin ki ben erkegim’ nidalari nafiledir...ayyy geldiler gene bana... yetkililere sesleniyorum kapansin butun kahveler, kiraathaneler....
freyja
fizyolojik olarak bile eşit olmayan varlıkların eşit oldugunu iddia edilmesi.yok boyle birsey.o zaman kadınların da ağır eşyalar kaldırması gerekiyor.olması gereken tek şey saygı.
mitili
neden "erkek kadin e$itligi" degil de "kadin erkek e$itligi" sorusu akla geliyor. sonra "siktir lan sakat misin nesin ya" diyor ic ses bunyeye.
a momentary lapse of reason
yapılması gereken ilk iş "kadın erkek eşitliği" tanımını kaldırıp başka bir ifade bulmaktır. çünkü söz konusu tanım bu iki varlığın aslında eşit olmadığı bilgisini içerir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol