kadınlar neden birlik olamaz

firambogaz
#238600 nolu entrynin özüne istinaden kadinlarin birlik olamamasinin tek sebebi erkekler gibi görünüyor.çünkü kadinlarin özündeki kiskaçliğin sebebinin derinlerinde bir erkek tarafindan beğenilme ve takdir edilme isteği yatar.bu da onlari sürekli kendilerinden daha çok beğenilebilme ihtamali olan başka bir dişi ile mukayese etmeye zorlar.bu mukayesenin doğal bir sonucudur kiskançlik.
ancak tüm bunlara rağmen kadinlarin "asla" birlik olamamasi gibi bir genelleme yapilamaycağini düşünüyorum.
muque
birlik olmaktan kasıtı bir türlü belirtemeyen entrylerin altına yazıldığı başlıktır.kadınların bir araya geldiklerinde sadece erkeklerden yada birbirlerinden bahsetmeleri gibi bir iddia atılmakta son günlerde ortalara... bu tarz söylemleri aşmış,daha verimli konuları tartışan hatun kişilerde mevcuttur.çoğu kadın birbirini kıskanır evet! ama birlik olmak nedir? ne birliği istenmektedir? savaşa mı gidiyoruzdur? birlik olma isteminden önce kendi üslubumuza konularımızda kadını nasıl cinsel bir meta yaptığımıza baksak mı?
kadınla erkeği ayıran özelliklere kızlık zarı örneğini verebilecek bir zihniyette olmaya devam edersek ne bir kadın gelir bizimle birleşir, ne de bu istenen sohbetlerin dışına çıkan bir çoğunluğa sahip olunur.kadın...kadın olduğunun farkına varsın yeter! kıskançlığıyla,sohbetleriyle...

simplist
kadınların birlik olamayacağı hükmüne/önyargısına/yanılgısına kapılan bireyin, bunun sebeplerini araştırıp çözmeye yönelik, insanlığa kendince hizmet amaçlı olabilecek sorgulama sözü.
aynı şekilde; kadınların normalde sürekli birlik olma yetisinde olduğuna inanıp, bunu engelleyen istisnai şartları araştırmak maksatlı da sorulabilen soru.
bir nevi soru başlığı.
bir nevi anket girişimi.
bir nevi makale başlığı da olabilirmiş aslında ama, öyle olsa altında genişçe açıklaması olurdu. iyi de olurdu belki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol