tipik türk ailesi

bitos
cekirdek ailedir.anne,baba,cocuk diyaloglarindan taninirlar.allah herkese boyle aile nasip etsin insallah dedirten aile yapisi.#231536
korsikali
yardımlaşma ve dayanışmanın had safhada olduğu gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışan türk toplumunun temel dinamiğidir.. aile kavramı bittiği zaman türk toplumu da bitmiş ve yok olmuş demektir.
fasa fiso
aksam yemegini yer,ardından eger komsuya cay icmeye gidilmeyecekse o aksamki dizi seyredilir,acıklı yerlerde anne gözyaslarını döker,dizi biter meyve yenir.saat 10da cocuklar yatırılr.
cocabora
yemek adetleri ile meşhurdur(meşhuruzdur),ailede herkez toplanmadan yemeye başlanmaz ki kanımca bu dayanışmayı ve yakınlaşmayı sağlar.
aysemayse
gürültülü ve tutarsız bir ailedir, birden "çocum gel öpeyim" diyen anne, aniden sehpaya ayaklarını uzattın diye delirebilir, iki dakika sonra hiç bir şey olmamış gibi bir çay koyayım da, içelim der, tüm sevgisini çaya katar da gelir, kekini pastasını elleriyle sana yedirirken minicik bir damla çay üzerine damladı diye tekrar sinirlenir. arabada sessiz sakin giderken birden herkes birbirine sinirlenip bağırıp çağırırken, arabadab inince elele kolkola inililir. sevgi de, nefret de, sinir de böyle gürültülü gürültülü gösterilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol