çocuğun ismini satilmis koymak

faten
genelde ilk cocukları ölen aileler tarafından konur bu isim ,mantıgı sudur ; allah’ım bız bu cocugu sana sattık, o artık bızım evladımız degıl ,ne olur onun canını alma .
darkofdirt
-cocugumuzun adını ne koyalım bey
+ya siktir et şimdi bir süre takılsın öyle
-öyle deme bey güzel bir isim olsun
+satılmış olsun ibne o zaman hahaheh
diye konuldugunu düşündüğüm isim
respinardi
bence hiç bi mantıgı yoktur çocugun ismini satılmış koymanın tek bir sebebi olur ailenin çocugun gelecegini düşünmeden yaptıgı bir şerefsizliktir
denemeler
anadoluda yaygın bir uygulamadır.anne karnında düşük olan bebekler veya doğumdan hemen sonra ölen bebeklerden sonra aile yatıra adak adar. ve çocuk yaşarsa kurban kesilir. çocuğunda yaşaması için ruhunun satıldığını ve böylelikle kurtulduğuna inanılır. erkek bebekler satılmış,kız bebekler satı olur.
benduruyorumsebagitti
zamanında sevdiği siyasetçi hatrına alparslan, ecevit falan koyan ebeveynler keşke mahkemeye başvurup kendi adlarını değiştirselerdi. kendi ideolojilerini, inançlarını, egolarını çocukları üzerinde bu kadar özensizce kullanamamalı, kullanmamalı insanlar.
satılmış’ın aslında güzel bir anlamı vardır. belki temel’in de, fadime’nin de öyle bilmiyorum. anlamına bakarak isim koymak da her zaman doğru olmayabiliyor demekki.
anlam iyileşmesi-kötüleşmesi diye bir olay var. kelimeler zamanla değişik anlamlar kazanabiliyor ya da komik-saçma bulunabiliyor. aman dikkat!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol