yine mi çiçek

louandreassalome
sezen aksu’nun deliveren albümünde yer alan bir şarkısı:

kur masayı madam despina
kirli beyaz muşamba örtüleri ser
çek sediri asmanın altına
yanında bir ince müzeyyen abla

yine mi güzeliz, yine mi çiçek?
hamdolsun
taze mi bitti topik
canın sağolsun
amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek?
hamdolsun
altınbaş kadehe yağ gibi dolsun

gece çok genç, arzular şelale
haber etsek o yare
gelse bomonti’den
şereflendirse bizi
olsak teyyare
walide sultan
bu sarkinin yuzunden buyuk emeklerle bir asma sahibi olduk nihayet, altinda da masamiz var, ve uzerinde kirli beyaz bir musambamiz. ve bizim gercekten bir komsu muzeyyen ablamiz variste sarkinin bu dekorasyonunda, sezen aksu’yu da yadederek, gurbet aksamlarinin kahri cekilmeye calisilmaktadir. an itibariyle, fasil bahcede ben se, gene buradayimdir.
hobaa
tam içmelik,tam rakı masalık,tam dostlarla sohbetlik parçadır.kıraliçe yapmıştır yine yapacağını.
tupi
ilk çıktığı yıl yılbaşı gecesi olmak istediğim yerde olamayıp çevirip defalarca dinleten ve hala bıktırmayan vazgeçilmezlerimden biri olan mükemmel şarkı...
hobaa
alninda iki gidim gerginlik birakmayacak, evet evet tek sarki. yine guzel, yine cicek yapacak. tek bir sarki nice guzel insanin yapamayacagini yapacak.yaninda iki kadeh de cicek.
artemisia
çiçek alınmasından bıkmış olması kuvvetle muhtemel hatun olan kişinin söylediği ünlem. çiçek yüzü göremeyen bir başka hatunun yanında söylemesi halinde dayak yemesi de bir o kadar muhtemeldir aynı zamanda.
pinhan
raki sofrasinda hamd etmek eylemi gerceklestirmesi her ne kadar oxymoron gibi gorunse de her turlu durumda insani huzunlendirmeyi ayni zamanda da tuhaf bir neseye sahip olmasini saglayabilen sarki.
gerzekparatoneri
beraberinde siseleri devirten enfes bir sarki. hani bazi sarkilar vardir, dinlerken gozlerinizi kapattiginizda sarkida anlatilan olayi yasarsiniz. bu sarkiyi dinlerken gozlerinizi kapattiginizda da usul usul esen bir ruzgari ve beraberinde getirdigi o deniz, yosun ve raki karisimi leziz kokuyu almaniz mumkundur. lezizdir. tadi damakta kalir, tekrar ve tekrar dinlenir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol