çanakkale savaşı evliyalar sayesinde kazanılmıştır

xerxes
eğer yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yılın 18 mart tarihinde söylenen rezil bir cümleydi bu cümle. özellikle ak parti ve milli görüş’e yakın olan kişiliklerin hurafeye nasıl da körü körüne bağlı olduklarını, nasıl da çağ dışı zihniyetleri temsil ettiklerini apaçık ortayan bir cümle aynı zamanda. o savaştaki askeri dehalığı yok sayıp, bütün işi evliyalara bağlamak hangi zihniyetin ürünüdür acaba? aradan geçen koskoca 91 yıla rağmen hâlâ bu tür zihniyetleri temsil edenlerin, devletin üst kademelerini işgal etmesi düşündürücü değil midir?

bu cümle aslında mustafa kemal ataürk’ü ve onun kurduğu laik türkiye cumhuriyet’i yıkmak için yapılan bir tezgahtır. onun askeri dehasını yok sayıp, işin içine evliyaları karıştırmak demek türk milletinin kalbinden atatürk’ü silip atmak demektir.

varsın istedikleri kadar uğraşsınlar, türkiye cumhuriyeti asla şeyhler, dervişler ve meczuplar memleketi olmayacaktır. türkiye cumhuriyeti bu tip zihniyetleri temsil edenlerin oyuncağı da olmayacaktır.

bu memleketi takunyalılara bırakacak değiliz...

budur...
seyhmerat
söylenen bir olay da çanakkale savaşı sırasında bir sis bulutunun inmesi ve düşman askerlerinin bu sayede kolay vurulması. halbu ki işin gerçeği şudur ki ingilizler ilk defa tarihte kimyasal bombaları bu çanakkale savaşı’nda kullanmıştır ve bu bombalar ilk yapılanlar olduğu için gayet acemidir ve deneme amaçlı kullanılmıştır atılan bombaların kimyasal dumanların rüzgarın karadan denize doğru esmesiyle düşman askerlerinin üzerlerine gelmiştir. yani bazılarının söylediği gibi centilmen savaşı falan değildir çanakkale savaşı adamlar bariz kimyasal silah kullanmışlardır. öyle yok allah yardım etti oraya bir sis bulutu indirdi falan gibi hurafelere inanacak değil kimse.
serdarabay
buna inanmak,o günkü dindar insanların sadece toplumu ayakta tuttuğunu bilmeye bağlı.çünkü o gün itibariyle devlet girdap içinde,vatan sahipsizlik içinde,her yandan hainlikler ve istilalar görmektedir.
xerxes
- selahattin abi duydun mu çanakkale savaşı evliyalar sayesinde kazanılmış.
- yapma ya harbiden mi? peki o kadar şehidi kim verdi???

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol