önemli olan ruh güzelliğidir

walide sultan
+oglum biraz daha dusunseydin bu kiz ne biliim.
-anne sen simdi onun guzel olmadigini mi ima ediyorsun?
+ne alakasi var oglum sen cok yakisiklisin.
-eee tamam iste ne demek istedigin belli oldu iyice..
+ben sadece hani insanlar bakinca karsidan...
-onemli degil anne.onemli olan ruh guzelligidir.
+elbette oglum ama demem o ki belki ikisininde birarada oldugu baska bir kiz...ufff ne biliim.
walide sultan
hasa kesinlikle boyledir demiyorum ama kendi hayat tecrubemden yaptigim istatistiki arastirmaya gore kisinin ruhu kotuyse bu kesinlikle onun dis gorunusune de yansiyan bir gercek! oldugu seklindedir.
walide sultan
"guzellik" goreceli bir kavramdir...herkese gore degisir ve kimse hangi surette yaratilacagini bilemez, bunu degistiremez(plastik cerrahi faktorunu saymiyoruz cunku dogal degil)...genetik faktoru var beslenme sartlari var tabiat ve iklim sartlari var.bunlarin hepsi etkendir kisinin dis gorunusunde...lakin kisi"ruh guzelligi" faktorunu gelistirebilir diye dusunuyorum...nasil olacagina gelince mesela mevlananin yedi ogudunu cok iyi ozumsemekle baslanabilir bu yolculuga...okumak lazim sonra korkmamak kitaplardan...bir yerlerden isiklari almak onlarla aydinlanmak ...karsinizdaki insani iyi anlamaya calismak onemsemek kuvvetlice..dunya insani olmak, bagnaz olmamayi basarmak...sabit fikirlilikten kurtulmak...cok zor seyler degildir bunlar...basarabilir her kisi...ve gorulecektir ki bu cabalar aydinlatacaktir ruhlari ve bu isik yansiyacaktir yuzlere "guzellik" olarak...ve basarilar diliyorum "guzel insan olma" yolculugunda herkese...
zipaydirmen
dünya üzerinde yıllara rağmen eskimeyen öğrendiklerine rağmen yaşlanmayan nedir sorusunun cevabıdır ruh bu açıdan bakıldığında ne güzeldir şuan enty girdiğimiz bu söz ne haklıdır güzelliğin geçiciliğine direnir maneviyat.
independence
asrin ve kainatin en kli$ele$mi$ yalanidir.

-anne ben berkecani seviyorum!
+lan kizim herif be$ parasiz.
-olsun anne onemli olan ruh guzelligidir.
+iyi madem.evlenince de ruh corbasinin yanina guzellik salatasi yaparsiniz zikkimlanirsiniz.
greyfurt
kişisel tercihtir. kişilik gerektirir. bu yolu seçenler diğer yolu seçenlere anlayış gösterir ancak anlayış beklemezler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol