bilgili cahil

bitos
kibirli ve bir seyler gorup gecirmemis,ortamlarin icine eden insan modeli.gunumuzde de en tehlikelileri boyle tiplerdir.
bitos
bir ucak yolculugu sirasin da yasanmistir onumde oturuyordu bu insan evladi. -beyfendi cep telefonunuzu ucak icin de kapamaniz gerekir.sistemleri olumsuz etkiliyor (can guvenligi icin kapatmanizi ve sorumlu bir vatandas olarak bu onlemi almanizi istiyoruz.)
-himmm simdi bu luftansa da boyle degil,air france hatta essegin dutu havayollari ve bilmem ne hava yollari...offf pofff kapamiyorum ben telefonumu hihh.
-ama bidi bidi vidi vidi beyefendu.
-sen cabuk yetkili birini cagir cabuk.
-ben yetkiliyim bu konuda.
-sen bana kurallari ogretemezsin tamam mi?sen benim kim oldugumu biliyormusun.(ucagin kapisi kapanir ve harekete baslar.olay kaptana iletilir ve yolcularin mudahalesi ile yolcu bilgilendirilir.)
hepimizhiciz
bir çok konuda fikrini söyleyen, ancak karşısında aksini iddia eden biri ile karşılaştığında pusup kenara çekilen kişidir. oradan buradan duyduğunu ezber edip konuşurlar, yetmiyormuş gibi savunamazlar.

uğur mumcu’nun sözlük dağarcığımıza kattığı deyim cuk diye oturur böylelerine.
(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)

anemon
insanımız cahil. ekran kartı alacak mesela size ekran kartı fiyatlarını soruyor. deseniz ki "yok abi ben satıcı değilim git bi satıcıya sor". sizin onun gözünde bilgisayar konusunda hiç bir bilginiz yok. bu yapılan da az biraz da olsa bilgili cahilliktir bence. az bilgilenmek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol