18 mart çanakkale zaferi

0 /
ankakusu
dusunuyorumda acaba bizler canakkalede bizler ugruna savasan ecdadi hak etmismiyiz. bugunun su saatine (20:00) kadar basligi bile acilmamis bu muthis zaferi bizler hakettik mi?
hic sanmam nerede (bende dahil) asalak gibi yasayan bizler, nerede vatani, namusu, serefi ugruna, dini ugruna, sehit olma yoluna, olume kosan dedelerimiz. yokluk icersinde 10 cephede savasan ecdadimiz. bu nesilden biri olmaktan utaniyorum, igreniyorum.
dedelerimizi kiskaniyorum. keske 100 yil once dogsaydimda bende onlardan biri olsaydim arkamdan beni anmayan genclere hayiflansaydim. bende onlardan biri olsaydimda dusmanim beni saygi hatta sevgiyle ansaydi. bende onlardan olsaydimda bugunu gormeseydim...
tiryaki
sömürgeyi tabii bir hakkı görecek kadar alçaklaşan tek dişi kalmış canavarların ,tanrı’nın yarattığı hudutsuz diyarlara, kendi hudutlarını çizmeye kalkışacak kadar gözü dönen hayasız elllerin,bu kutsanmış topraklara adeta kan kokusu almış aç kurtlar gibi üşüşüp karşılığını üç yüz bin leş ile aldıkları tüm dünya’daki tiranlara,yamyamlara ibret olacak cinsten bir direniştir çanakkale zaferi.
floydian
istanbul üniversitesi tıp fakültesi istanbul lisesinin son sınıf öğrencilerinin de götürüldüğü savaş. bu gençler de çanakkaleye gittikleri daha ilk gün kahramanca hakkın rahmetine kavuşmuşlar. ve o sene istanbul üniversitesi doktor mezun edememiş.
floydian
her türk gencinin gidip görmesi, havasını soluması gereken bir yerdir çanakkale. ama yanınızda bir rehberin olması şarttır yoksa sağa sola bakınırsınız sadece. anzak koyundaki sfenks çok ihtişamlı durur. conk bayırından güneşin batışını izlemek de ayrı bir hazdır. zamanında orada çarpışan tüm kahramanlar için dua edilir.
blackpresser
her okuduğumda veya dinlediğimde gözlerimi dolduran gelmiş geçmiş en büyük kahramanlık destanı. canları pahasına vatanımınızı koruyan tüm şehitlerimize selam olsun.
jerenimo330
türk milletinin unutamayacagı zaferlerden birisidir.her türk insanın gidipte bu zaferin yaşandıgı yeri yani çanakkaleyi mutlaka görmesi gerekir...
hakki bashar
18 mart çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü’nde bugün dikkat çeken bir kaç şey vardı ülkemizde;

1) çanakkale’de yapılan törende, diyarbakır’dan gelen lise öğrencilerinin yanlarında getirdikleri türk bayrağını, öğrencilerden birinin öpüp alnına koyduktan sonra genelkurmay başkanı orgeneral ilker başbuğ’a vermesi, genelkurmay başkanı’nın aynı şekilde bayrağı öpüp alnına koyup kabul etmesi,

2) yine aynı törene genelkurmay başkanı’nın ve kuvvet komutanları’nın kara yoluyla, başbakan recep tayyip erdogan’in ise helikopter ile gelmesi

3) genelkurmay başkanı’nın çelenk koyarken tezahürat ve alkışlarla bu işlemi gerçekleştirmesi, başbakan’ın aynı işlemi yaparken kimseden çıt çıkmaması,

4) şehitliklerin birinde anma yapılırken, şehit ailelerinin bu anma törenine hiçbir devlet yetkilisinin katılmaması sonucu dayanamayarak feryad etmesi.

sanırım cumhuriyet tarihinde ilk defa şehitleri anma günü medya tarafından fazla dikkate alınmamış ve geçiştirilmiştir yaklaşan seçimler sebebiyle. hatta yandaş medya olmayan(!) atv ana haber bülteninde ilk haberini başbakana suikast girişimi diye vermiştir. halbuki diğer kanalların yaptığı gibi, pek bir objektif(!) olan atv ilk haberini şehitleri anma günü diye yayınlayabilirdi.

burada amaç iktidarı veya yandaş olmayan(!) medyayı 18 mart şehitleri anma ve çanakkale zaferi günü üzerinden eleştirmek değil. canını, vatanını müdafaa etmek için verenlerin ve biz türk milletini mustafa kemal atatürk ile tanıştırmış olan savaşın zafer gününün yıldönümünün ne kadar geri plana atıldığını ve devlet büyükleri tarafından ne kadar umursanmadığınının üzüntüsünü göstermektir.
cokoprens
çok "yazık" bi durum. artık tarihinde savuşturmak üzere mülki ve idari amirin toplaşıp müsamere izledikleri sembolik bir olaydır. türkiye halklarının bağımsızlığı için dökülen o kadar kanın üzerinde halay çekmektir. zira o kanla elde edilen topraklarda şimdi o kanı dökenlerin bankaları, sigorta şirketleri, inşaat şirketleri, gıda şirketleri, "global holdingleri" fink atmaktadır.
independence
tam bir sene once bugun ben yazmi$im bu ba$liga, bugun yine ben yaziyorum. 365 gun boyunca hicbirimizin aklina bu konu gelmemi$ demek ki.

herkese kutlu olsun.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol