hippi

most wanted duygu
ingiliz bir herifin doksanları da katarak nasıl hip olunur aslında nasıl hip rolü yapılır bunun yanında kuran-ı ezberler gibi nasıl on the road ezberlenir ve beat doksanlarda da yaşatılır amaçlı yazdığı bir nevi günümüz akım yaşatmakla sorumlu /sorunlu gençlerin kullanma klavuzu , kitap ele geçirildiğinde gözlükler takılır ve cool nidalarıyla nevada otobanında otostop çekilir.
stella
çekirdeği beat kuşağından ve kuşağın benimsediği fikirden gelen akımdır. fakat beatniklere göre hippilerin sayısı daha fazlaydı; hippilik daha popülerdi. çünkü beat hareketi, edebiyat alanında sınırlı kalmıştı.

başlarda savunduğunun aksine, zamanla, doktrinal bir felsefeye dönüşmüştür. politize olmuştur. bir nevi, ilkelerinden ödün vermiştir.

ayrıca hippilerin kullandığı uyuşturucu çeşitleri, beatniklerinkine göre çok hafiftir. hippiler daha çok marijuana tarzı hafif uyuşturucular kullanmaktaydılar.
esmeralda
sıkı savunucularından jimi hendrix ve doors bu kuşağı sallamıştır.tarz olarak salaş tişörtler,bol pantolonlar uzun perçemli saçlar.keşke olsa dediğim kuşaktır.
onununkoru
sex uyuşturucu ve barışın bol olması taraftarı insan topluluğu güzeldir fakat annelerin en korktuğu şeydir; "hipimi olcan başımıza boyun devrilsin emii serseriii"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol