dershane öğretmeni

louandreassalome
genellikle genç olup devlete oranla birazcık daha fazla maaş alırlar ancak dershane bunları köle gibi de çalıştırır.sabahtan öğlene kadar derse giriyorlarsa öğleden sonra da mutlaka etütleri olur.akşam eve gidince yaprak testler için soru hazırlamak zorundadırlar.üstelik ne haftasonu tatilleri vardır ne de yaz tatilleri.üzülürüz kendilerine ve severiz de.çünkü okuldaki öğretmenin tutumu yüzünden soğuyabildiğimiz bir ders yaşı bize yakın,sevimli ve sabırlı biri tarafından sevdirilmekte ve daha iyi öğretilebilmektedir çoğunlukla.
karpuzz
okul öğretmenlerinin aksine, etütlerde bir integral problemini için üst üste 8 kere anlatabilen sabırlı insan görünümü. ben yaptım oldu .
para sayıp gittiği için bir rahatlık, ilgisizlik, ukalalık yayan öğrencilerin dersle ilgilenmesi için türlü türlü şebeklikler yaparak ders anlatırlar. bakırköy’ün en işlek caddelerinden birinde olan dershanedeki bir hocanın yerçekimini anlatmak için pencereyi açtırıp, oturduğu yerden sakızı camdan atmaya çalışmasını, osmanlı tarihi daha iyi anlasılsın diye bütün ders sultan fatih gibi konuşmasını falan hatırlarım ki hey gidi günler hey kıvamındadır.
bir de piknikti, basketbol turnuvasıydı, satrançtı, ottu, böcekti bir sürü eğlenceli olayınız olur. bazıları dersi sizle ekip müdürden habersiz sizle içmeye gelir,okul hocalarınıza söver, iyiler sonuçta.
isimsiz kahraman
dershane hissedarları tarafından 7 gün tabir yerindeyse sömürülen öğrenciler tarafından da "ulan para verip geliyoz" mantalitesi sebebiyle pek de siklenmeyen öğretmenlerdir...
tiryaki
+selamun aleyküm ğocam!ğucam ben bu oğlanı dershanelerde okuması için ahırda ni kadar inek varsa sattim,emme oğlan bir dikiş tutturamadı?ni dersiniz kazancağmı acep bu kez?
-merak etmeyiniz siz ,bizim dershane süperdir,muhteşemdir,sizin mongol oğlunuzu bile tek bir sene içerisinde boğaziçi,hacettepelere,odtülere bir güzel yerleştirir anadın mı.
---------------------------------
bizim oğlan gider dershaneye.barajı bile aşamaz.

-ğucam,ğucam ben bir öküz için bütün inekleri sattiydim,nolcek halimiz!
(bkz: based on a true story)
ilseyim
kpss ile devlet kadrosuna giremeyen öğretmen. kendini kanıtlayınca bir nebze rahata kavuşur ama o zamana kadar da canı çıkar.
laughter
okul hocalarından kat kat daha iyi anlatırlar, okulda sorduğunuz bir soruyu yapamayan hocaya, korkulu rüyası olarak; dershane hocasının 2 saniye de yaptığı söylenir. bu sayede bu dershane hocaları, okul hocalarını göt etme amacıyla kullanılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol