ulusalcılık

ozgur gece
ulusalcılık, vatan yapmak için kan döktüğümüz topraklarda, yaşayan her insanın haklarını , emperyal sisteme karşı müdafa etmeyi amaçlayan düşüncedir.diğer bir deyişle kurtuluş savaşı esnasında kuvayyi milliye dediğimiz düşüncenin asrımızdaki ismidir.
benduruyorumsebagitti
milliyetçiyim diyemeyenler için uydurulmuş, "al kardeş sen de bunu de" yaklaşımıdır. 10 yıl önce ulusalcıyım diyen var mıydı? ulusalcılık var mıydı?

"manavcı" gibi tuhaf bir tabir zaten. sözde, abd’ye emperyalizme karşı olanların türkçe katliamı, buram buram amerikan özentisi kokan uyduruk ve içi boş kelime.

bizde milli eğitim, milli güvenlik, milliyetçilik vardı(r). evvel yok idi bu ulusalcılar... kimisi solcu(?), kimisi faşistti. bir baktık hepsi birden bugün ulusalcı.

yine bakmaya devam ediyoruz. bir kısmı yasadışı oluşumlar peşinde olmaktan gözaltında; bir kısmı yolsuzluk, usulsüzlük... bir de saf insanları kandırıp milyon dolarcıklar kazananlar var. saf ve cahil tabirleri; hep köylü, okumamış, anadolu insanı için kullanıldı. helal olsun, mastır bile yapanı var bu aldananların içinde...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol