tesla

balkaner78
mr(emar) cihazlarında manyetik alan gücünü belirten birim. tesla’nın sembolü büyük t harfidir. açık mr sistemlerinde 02-0.3 tesla gücünde sabit magnetler kullanılmakla birlikte manyetik alan gücünün artması için sıvı helyumdan yararlanılarak oluşturulan süperiletken mıknatıslarla bu manyetik alan gücü 1.0-1.5-3.0 tesla’ya kadar arttırılmıştır. fakat süperiletken magnetli mr cihazları kapalı (tüp şeklinde hasta girişi olan) cihazlardır. klostrofobisi olan hastalarda sorun yaşanabilir. en son gelişmelerle 9.0 tesla manyetik alan gücüne sahip mr cihazları üretilmiştir (bir kıyaslama yapmak gerekirse, dünyanın manyetik alanı (pusulaların iğnesini kuzeye çeviren manyetik alan) 0,5 gauss düzeyindedir. 1 tesla, 10.000 gauss’a eşittir. dolayısıyla mr cihazında dünyanın manyetik alan gücünün yaklaşık 20 bin katı bir manyetik alan kullanılır ki bu çok yüksek bir değerdir. bu nedenle günümüzde öngörülemeyecek potansiyel risklerinden ötürü gereksiz mr tetkiki yapılmamalıdır).
kukulak
çevremizde gördüğümüz her şey bir kızgınlığın eseri ,
patent savaşı ile iç enerjisini/egosunu canlı tutmayıp , ilk birkaç keşfin nemasıyla aklı/gönlü bulanıp 50li yaşlarında göçüp gitseydi daha mı faydalı olurdu kendisine ve dünyaya ,
kim garanti edebilir , kadraja giren hiç bir şey gereksiz değil ,
sağ ol tesla , ekabiriyet çıtamızı yükseltip aklımızı aldığın için ,
sağ olma tesla bilimin/teknolojinin/medeniyetin ki ne haltsa artık yolunu açtığın için.
not:konuyla ilgili kişilerin "teknoloji tarihi-remzi yayın evi" kitabını okumalarını öneririm ,
görecekler ki kitapta aktarılan görüş , mekanik teknolojinin dünyayı kurtaracağı , elektrik teknolojinin ise sonun getireceği yönündedir , öngörüdür mantıklıdır.

ek: genel geçer istatistik göstermiştir ki , arayan çoğunlukla aradığını değil de bu süreçte keşfettiklerini bulur ,
örneğin bell'in sağır anasına çare ararken telefonu gramofonu bulması gibi ,
örneği çoktur , onun için bulmak değil de aramak esastır , tasavvufun kısa tanımında olduğu gibi "tanrıyı aramakla geçer ömür".
nikolai tesla bu istatistiğin kaideden bağımsız istisnasıdır.
raider
çalışmalarına dinlenme molası verdiğinde megafonu bulan büyük deha. (bkz: patates soğaan)
edison'un özellikle kablosuz enerji iletimi çalışmalarını bloke etmesi nedeniyle bugün hala elektrik mühendisliği mevcuttur. parasızlıktan çoğu buluşunun patentini satmış olmasına ve bir çok icadın patentini al(a)mamasına rağmen 100 ün üzerinde patente sahiptir. imdilerde mühendislerin programlarla yaptığı üç boyutlu çalışmaları direkt olarak kafasında canlandırabilen ender kişilerdendir. savaş sırasında savunma amaçlı elektrik kuleleri yapmayı önermiş ve bu yüzden çizgi roman ve filmlerde kullanılan çılgın profesör imajının ilham kaynağı olmuştur. einstein'in parladığı zamanlarda dikkatler tesla'nın üzerine çekilememiş, her zaman parasızlıkla boğuşan tesla'ya bir darbe de burdan inmiştir. rivayete göre izafiyet teorisinin bir kısmının yanlış olduğunu söylmiş ama kaale alınmamışır. öldükten sonra tüm çalışmalarını içeren evraklara abd tarafından el konulmuştur. haarp projesinde bu bilgilerin kulanıldığı rivayet edilir. büyük adamdır vesselam.(bkz: ulen edison)
ayrıca 1 tesla = 10^4 gauss a tekabül eder.
independence
ne kadar dogru billinmez ancak kimi yerlerde yazdigina gore turkiye'de ki anahtar teslim satis fiyatlari su sekilde;

model y 1,548,732 tl
long range modeli 1.619.532 tl
performance modeli 1.778.821 tl

rakamlar dogruysa togg'un isi gercekten zor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol