bilgi üniversitesi nde yapılan kurt konferansi

oktuys
aynı üniversitede yapılmış olan ermeni konferansından sonra, ülkemizin artık kamburlarından kurtulmasına yönelik atılmış bir adım dahadır. ermeni konferansıyla da görülmüştür ki; konuşmaktan zarar gelmez. tersi; gülmeyi yasaklayan ortaçağ "bilgin"lerinin bulunduğu konumda olmaktır. ortada bir sorun varsa, bu en güzel, sorunun kaynağına ve çözümüne yönelik, doğru ya da yanlış tezler ileri sürmektir. yanlış tezler de mümkündür zira adı üstünde "tartışma"dır; farklı fikirlerin çarpışması. fakat, burada belirtilmesi gereken hayati bir nokta vardır ki, bu tür konferanslara yöneltilen " tek taraflı bunlar, böyle bilimsellik mi olur" tadındaki eleştiriler yerinde değildir. zira, bu konferanslar bütün toplumda yerleşik kanaatlara karşı bir açılım olması için yapılmaktadır. resmi söylemler her zaman/ her yerde kendini ifade imkanı bulabilmektedir zaten. siz, tartışan kesimden hoşnut olmayabilirsiniz ve hatta, en nazik tabirle, onları kötü niyetli insanlar olarak bile nitelendirebilirsiniz. ama buna bakıp, tepkiniz, onları vatan hainliğiyle suçlayıp, bu insanları hedef haline getirmek olmamalıdır. siz de kendi fikirlerinizi beyan edebileceğiniz farklı platformlar oluşturursunuz/ararsınız. aslında bu tür konferanslara karşı çıkan zevata şu soruyu sormak elzemdir: üniversite bir nedir?
seyhmerat
olası yumurtalı saldırılar olursa çıkışında acaba yine yumurta atanlar "komunist devlet kurmak isteme" suçundan(!) tutuklanacak mı diye merak ettirmekte.
duracell
kürt konferansı, ermeni konferansı ve osman pamukoğlu’nun konferansını da barındırabilen.

solcuların; "niye osman pamukoğlu’nu çağırıyorlar"

sağcıların; "niye kürt konferansı yaptırıyorlar"

aşırı dincilerin; "niye ermenilere konferans veriyorlar"

diye sevmedikleri ama üçü açısından da bakılınca tüm fikirlere eşit yaklaşan ve kesinlikle siyasi bir açıdan kimseye öncelik de tanımayan hakkını da yemeyen okulun düzenlemiş olduğu konferanslardan biri

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol