spider man 3

goetica
fragmanları gösterilmeye ba$lanmı$ ve izlenildiği kadarı ile güzel görünen serinin 3. filmi.
spider man karalara bağlamı$ yalnız,yakı$tıramadım.
mistral07
beklentileri hem karsilayan hem de karsilamayan serinin ucuncu filmi.

gorsel efekt ve aksiyon bazinda devasa bir saheser yaratilmistir, lakin cizgi ronamlarda olmayan olaganustu bir mesaj verme cabasi, duygusallik ve benzeri abukluklar had safhadadir. buna karsilik komedi dozu da gerekenin ustundedir, aksiyonun tam ortasinda gereksiz bir espri tum konsantreyi dagitmaya yeter.

-- spoiler --

hele ki pete’in m.j’e evlilik teklifi yapmak uzere oldugu sahnede -kopru ustunde- eski turk filmlerini aratmamis ve bulundugum salonda seyircilerin tepkisini de toplamayi bilmistir.

filmin bitis sahneside feci yanlis secilmistir kanimca, yonetmenin kendi takdiridir, saygi duyarim ama boylesine bir aksiyon filminde bile sonunda sikintidan patladigimi hissetmesem daha iyi olurdu sanki. iylierin dostu, kotulerin dusmani spidey bir mesaj verme cabasi icinde bir suclu olan kum adami affedip gitmistir.

olanca nefretle biten ikinci filmin ardindan ve kaldigi yerden devam eden peter - harry cekismesi yapmacik bir sonla baglanmis, kisacasi kestirip atilmistir.

-- spoiler --

tekrar tekrar belirtmekte fayda var ki olmamis, yazik
independence
"p2p programlarina du$tu ko$un yeti$in" turu sansasyonal haberlere inanmayin.spider man 3 diye indiriyorsunuz ispanyolca porno cikiyor.

hayir kaliteli olsa zoruma gitmeyecek ama bi boka da benzemiyordu.
redcrow
genel olarak gayet hoş olmuş.hatta ve hatta bence serinin en iyisi.filmin soft olmakla suçlanması gayet yersiz bir saldırı.serinin devamının geleceğini düşünürsek ekşın sahnelerinin tadının izleyenin damağında bırakılması tüccarlığın gereğindendir, olasıdır..

(bkz: senden büyük allah var) : (bkz: peter parker)
(bkz: kumdan kaleler) : (bkz: kum adam)
(bkz: uzaylıyı imana getirmek) : (bkz: venom)
(bkz: ağlamayana meme yok) : (bkz: mary jane)
(bkz: parayla saadet olmaz) : (bkz: harry osborn)

onu bunu bilmem çok fena süper kahraman olasım geldi benim..

son sözüm; o hatun için değmez agalar
tamu
diğer spider man filmlerinden pek bi farkı olmayan yapım. venom, kum adam ve green goblin’i iki buçuk saate sığdırırsan olacağı budur. ha kötü müydü...hayır, ama insan efsanevi karakter venom’un yer aldığı filmin daha karanlık ve korkutucu olmasını bekliyor.
lady rosenred
gittik, gördük, yitip giden zamanımıza acıdık, döndük..

keşke alışılagelmiş aksiyon sahnelerine devam etselerdi de en azından sıkıntıdan patlama raddesine getirtmeselerdi.boşu boşuna uzatılan son sahne içinse diyecek laf yok.ha ayrıca ufak bir tesbitimi belirtmeden edemeyeceğim..şöyle ki; peter parker kötü haber verecekken, sevgilisinden ayrılırken ve daha pek çok sahnede sürekli bir sırıtma hali içerisindeydi.ha bu ne anlama geliyor derseniz, inandırıcılık denen şeyin içine sıçıp bırakmış, yapmacıklığın dibine vurmuştur bu sırıtış yüzünden.
passive
stan lee’nin eminim ki allah belanızı versin lan sıçmışsınız karakterimin ağzına diyerek izlediği filmdir bu film. ömr-ü hayatımda bu kadar kötü bi film izlemedim desem yeridir. koskoca spider man’i hadi onu bırak koskoca venom’u ne hallere sokmuşlar. bi kere film tipik amerikan film klişeleri ile dolu.

--------------hafiften bi spoiler-------------:
-harry yüzünün içine ettiğim için beni affe ama mj’i kurtarmamız gerek. lütfen bana yardım et!
-nayııır nalçak! sen benim babamı öldürdün!
-...
--------------hafiften bi spoiler--------------

ulen bunlar türk filmlerinde de var zaten. çok istesem açarım selvi boylum al yazmalım’ı izlerim?!
çok kötü olmuş çok... olanı hiç iyi yansıtamamış bi de yansıtamamakla kalmamış üstüne daha da kötü yapmış. sam raimi’yi kınıyorum ve acilen senaryo yazmayı bırakmasını diliyorum...
independence
gerek teknik gerekse senaryo aci$indan a$mi$ film, serinin en enfes filmi.

gorsel efektlerden bahsetmek lazim oncelikle.

-----------------------------spoiler----------------------------:
kum adam’in kum adam’a donu$tugu yani cukurun icerisindeki sahnede ayaga kalkip beden haline almaya cali$masi, ardindan kirilip kum haline donu$mesi ve yeniden bedene kavu$maya cali$masi beni benden alip goturdu gec saatte geri getirdi.

hanry ile spider’in bina araliklarinda ya$adiklari dovu$ sahnesi 7/8 kere izlenesi bir sahne, mukemmel tasarim mukemmel cekim.
-----------------------------spoiler----------------------------

$imdilik teknik yeter.biraz da senaryoya deginelim.

-----------------------------spoiler----------------------------:
ilk olarak aklima takilan $ey peter’in mary jane’e evlenme teklif edecegi fransiz restaurantinca cali$an ultra nazik fransiz $efin turkceyi nerden biliyor oldugudur.zira masadan ayrilmadan once peter’in omuzuna dokunup turkce bir $ekilde "bol $ans" dedi, peter’de bunu yine turkce olarak "bol $ans" $eklinde tekrarladi.yanilip yanilmadigimi anlamak icin sonra ayni kareyi yeniden ve yeniden ve yeniden izleyecegim.

ote yandan senaryo, kendi icerisinde aksiyonu, romantizmi, kotulugu, kini, a$ki, mizahi ve duygusalligi harmanlayip gayet leziz bir $ekilde sunmu$ onumuze.senaryonun icerisinde ye$ilcamvari objeler yok degildi, ozellikle hanry’nin peter’in sozune uzun zaman inanmayip ko$kun u$agi sifatindaki hizmetcinin uc cumlesi sonucunda hemen ikna olmasi bana "kotu fabrikator baba" filmlerini hatirlatti.

o bolume zayif verip devam ediyorum.

hmm.edemiyorum.du$undum de senaryo o kadar da iyi degilmi$ sanirim.
-----------------------------spoiler----------------------------

nihayetinde kesinlikle izlenesi bir film olmu$.son zamanlarda izledigim en $ahane fimler listesinde top 10 da ilk numaraya rahatlikla oturur.
alchoburn
spider-man karakterine en çok ihanet eden, en saçma filmidir serinin. venom gibi, green goblin’den sonra spider-man dizisinin en baba kötü karakteri bu kadar ucuz harcanabilirdi ancak...

amerikan milliyetçiliği pompalamacaları, duygusal mary jane zırvalarını hiç katmıyorum... ’hadi çocuklara öğütler verelim iyi olun güzel olun’ tadındaki bölümleri ile mide bulandırması da başka bir nokta... sadece çocukların izlediği bir seri haline gelmiş gibi...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol