ddos attack

independence
dos attackin birden cok ki$i tarafindan daginik $ekilde yapili$i.eger ben sozluk.asp ye bir ping kodu yazar da cok da kaliteli olmayan yani guvenliginde acik bulunmasi muhtemel bir internet siyesinin ip nosuna yonlendirirsem sozluk.asp yi goruntuleyen binlerce insan bu konuda bana bilincsizce yardim etmi$ olur.her bir ki$i sozluk.asp yi goruntuledigi zaman sozluk.asp nin icerisine gomulmu$ olan hedef internet sitesine dos attack saldirisinda bulunmu$ olur ki her gun binlerce ki$i tarafindan sozluk.asp nin goruntulendigini du$unecek olursak bu durum oldukca hatri sayilir bir saldiri olacaktir.
independence
kimi makinelere yuklenen virusler sayesinde, virusu yollayan ki$inin komutu ile olu$an bir ataktir bu.

misal senin makinende bir virus var ancak makineye herhangi bir zarari henuz tespit edilemedi. neden bu virus var makinemde diyorsun degil mi? i$te o virus zamani geldiginde virusu sana yollayan ki$inin komutu ile senin internet baglantini kullanmak amaclidir. binlerce hatta onbinlerce ki$inin makinesinde bu virusten var oldugunu du$un, virusu yollayanin bir komutu ile internete bagli ve makinesinde bu virusten bulunan her insan haberi bile olmaksizin bir hedefe yonelir.

diyelim ki virusu yollayan ki$i "bilgisozluk.com a gir" komutu verdi. bu virusu maknesinde ta$iyan her kullanici bilincsiz bir $ekilde haberi bile yokken bilgisozluk.com a girmeye cali$ir. bu durumda sozluge her saniye onbinlerce insan giri$ yapmaya cali$iyormu$ etkisi yaratir. alt yapisi ve serveri saglam olmayan siteler bu tur saldirilara kar$i koyamazlar, saldiri oldugu surece eri$ime kapali olurlar.

$imdi buradan son 2/3 saattir sozluge bu $ekilde saldirmaya cali$an lamet bireye bir iki laf etmek zamani gelmi$.

arkada$im sen 40mbit ile saldiri yapiyorsun ben bandwitch limitimi 50mbit e cikartiyorum, saldirin da elinde patliyor sen de kepaze oluyorsun. 80mbit ile saldiriyorsun ben baglantimi limitsiz hale getiriyorum gene saldirin elinde patliyor gene kepaze oluyorsun. yorma kendini arkada$im hadi. bak tv izle ne bileyim git yuruyu$ yap, vatana millete hayirli bir $eyler yap. lamerlikten kime ne fayda gelmi$ ki a benim canim arkada$im.

optm t$k bye.
independence
bir konuyu aydinlatmakta fayda var;

ddos attack isminden de anla$ilacagi uzere bir saldiridir, hack yontemi degildir. hack dedigin zaman adam makinene girer, sitenin veritabanina ula$ir, gizli bilgileri alir ve siktir olur gider. bu arada kafasina gore sitenin cali$masina sekte vurur ya da hicbir $ey yapmaz, o onun o andaki keyfine gore olu$an bir durumdur.

ddos attack ise fazla sayida insanin senin sitene giri$ ciki$larini saglamaktan ibarettir ancak en saglam ve engellenmesi hemen hemen imkansiz olan bir saldiri ce$ididir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol