bithces brew

floydian
popüler müzik tarihinin en şaşırtıcı, en olağanüstü olaylarından biri, ’birth of the cool’, ’kind of blue’ gibi albümleriyle cazın çehresini sürekli değiştiren miles davis’in, jimi hendrix, sly and the family stone gibi isimleri günlerce üst üste izleyip, onların dinleyici üzerinde yarattığı etkiyi görüp, rock’ı kendi müziğinin hizmetine sunmaya karar vermesiyle gerçekleşti.
davis, jimi hendrix’in woodstock sahnesinde belirmesinden bir gün sonra, 19 ağustos 1969 günü soprano saksofonda wayne shorter, elektronik piyanolarda chic corea, joe zawinul, larry young, gitarda john mclaughlin, davullarda jack dejohnette, don alias, lenny white, basta dave holland, elektro basta harvey brook ve bas klarnette bennie maupin’den oluşan bir kadroyla ’bitches brew’ albümünü kaydetmek üzere stüdyoya girdi. gerçi elektronik sound’lar 1967’den beri miles davis’in müziğinde yer almaya başlamıştı. ancak, ’bitches brew’ın farkı, bu elektronik sound’ların da yardımıyla cazın sınırlarını öncelikle funk, rock ve soul müziğe ait öğelerle genişletmesi oldu. elbette davis, rock ve cazı bir araya getiren ilk isim değildi ama kuşkusuz en büyük isimdi.

’bitches brew’ nisan 1970’te müzik marketlerdeki yerini aldı. çift plaktan oluşan bu albüm müzik tarihinde gerçek bir devrime işaret ediyordu. üzerine söylenebilecek, konuşulabilecek neredeyse hiçbir şey yoktu. bu olağanüstü müzik kendi kendine konuşuyor, kendini açıklıyordu. net bir biçimde anlaşılan tek şey müzikte sınırları zorlamanın, hatta yıkmanın sonu yoktu.
floydian
yukarıdaki haber radikal gazetesinden alınmıştır. gazete bu albumun türkiye´ye yeni geldiğini söylüyordu ama bir arkadaşımda 6-7 senedir var ve sahte değil.
belki de gazetenin kastetmek istediği yeni bitches brew albümüdür ki o zaman yayınlanmayan parçaları içeriyor 4 cd lik set halinde satılıyor.

albümün toplam süresi ise 4 saat 25 dakika.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol