diyabet

firambogaz
diyabet (ya da tıptaki adıyla diabetes mellitus), insülin hormonunun vücutta bulunmaması ya da azlığından kaynaklanan bir hastalıktır. bu hastalık vücudun besinlerden yararlanmasını sağlayan normal süreçleri bozar ve kandaki glukoz düzeylerinin çok yükselmesine neden olur. bu da şiddetli, hatta ölümle bitebilen etkilere yol açabilir.

sweetpandemonium
tip 1 ve tip 2 diyabetin dışında birde başka etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan diyabet vardır.. bu etkenlere ilaç yan etkileri, hamilelik örnek verilebilir.bu tip hastalara önce hapla tedavi başlanır cevap vermezse insüline geçilir. bu tip hastaların şeker seviyesini dengelemek zordur. ilaçların yan etkisinden kaynaklanan şekerde kortizon en önemli etkendir vücuttan atılımı zaman aldığı için dengelemek zordur.. ilaç tedavisi bitmeden o kişinin diyabeti hakkında kesin birşey söylenemez fakat sürekli çok yüksek seyreden şeker düzeyine sahipse hasta artık diyabet büyük olasılıkla tip 1 e dönüşür.
independence
aids’ten bile tehlikeli bir hastalik olarak nitelendirilmi$tir. bilinen kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, tedavideki amac hastayi rahat bir $ekilde mumkun olabildigince uzun ya$atmaktir. dunyadaki tum ulkelerde 4. siradaki ölüm sebebidir.
independence
bu hastaliga yakalananlara oyle bir diyet uygularlar ki, zayiflamak isteyen diyabet hastasi olsun eger boyle bir tercih varsa diyebilirim rahatlikla. az once diyet listesine baktim, tum gun icerisinde yemem gerekenler normalde gun icerisinde bir ogunde yediklerimin yarisindan biraz daha az. yazik lan bize.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol