roberto baggio

xerxes
italyan futbolunun efsane futbolcularindan biri. 1990 italya dünya kupasinda kendini gösterdi, 1994 amerika dünya kupasinda yildizi parladi. final maçinda kaçirdigi penalti ile kupayi brezilya’ya hediye etmesi hafizalara kazinmistir.

o yillarda dünyanin en pahali futbolcularindan biriydi. hucuma yönelik orta saha ve forvet mevkilerinde oynardi. sag ayagi müthisti. 2 sene önce futbolu 38 yasinda brescia’da birakmistir. italya’nin en baba takimlarinda oynamistir.

çok yakisikli bir adamdir ayriyeten. web sitesi için:

http://www.robertobaggio.com/
angelus
tüm dünya kupalarında kayıtsız şartsız brezilya taraftarı olmama karşın amerika 94 finalinde brezilya ya karşı kaçırmış olduğu penaltı sonucu birkaç damla gözyaşı dökmeme sebep olmuş olan ve hala saygı ile andığım futbolcudur. juventus dan ayrılmasına vesile olan del piero isimli futbolcuyadan nefret etmemin yegane sebebidir.
maliyeci
gelmiş geçmiş en iyi 10 numaralardan biri.inter’de oynadığı dönemde halı saha maçları için bir forma almıştım.halen daha giyerim o baggio formasını.defansta durduğumdan pek abes gidiyor ama olsun.
nihilist
dunya kupasında karcırdıgı penaltıya itfen; "geçmişteki hatalarimiz,gelecekteki deneyimlerimizdir" sozunu soylemis, johny walker reklamı ile gonlumuzde taht kurmus, sac sekli ile bizi etkilemis efsanevi italyan futbolcu...
passive
stephen appiah’ın ’bana futbolu öğreten kişi’ dediği bir zamanların efsanevi futbolcusu.uzun saçları,küpeleri,sert frikikleriyle kısa zamanda efsane haline gelmiştir ama 1994 dünya kupası finalinde kaçırdığı penaltı ile takımını kupadan etmesi italyanlar tarafından unutulmamıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol