parmak kitlatan insan

epikuros
kendisinden habersiz, ayrı bir alemde oturmuşsunuz, işinizle meşgul olma niyetindesinizdir. fakat aynı mekanda değişik bir tür vardır, parmak kıtlatan insan. eğer ki erkekse, bileğinde bir de tespih olması muhtemeldir. idman yaparcasına burundan derin derin nefes alıp verir, burun delikleri genişleyip daralır. başını sola çevirip hafif eğen ve aynı yöndeki kaşına türlü şekiller verebilen bir abidir.

genelde sol elin küçük parmağından başlayıp, nizami bir şekilde diğer elin küçük parmağında kütürdetme olayını noktalayarak bu seansı tamamlar. etrafa ’önemli bir meziyet sahibiyim’ edası aksettirmenin saklı gururunu yaşar. ’yılanım, kobra gibiyim’ der gözleriyle. bilek güreşinde rakipsizdir, iddiacı bir mizaca sahip olup, çok üstüne gidilirse kafasıyla dört beş kiremit kırabilecek kapasitededirler.
epikuros
bu türün bayanı ise daha bir ilgi odağıdır. sanat icra ediyordur sanki de; etrafta kendisini ilgili gözlerle seyredenler toplanmıştır. kız bir işaret verse, şöyle göz ucuyla baksa "öpim de geçsin abla" diyecek gibi bi halleri vardır seyredenlerin. kız yüz vermez, kendi halinde kütürdetir durur. aynı parmağını üst üste 2-3 kez kıtlatmayı başarınca sevinir, bu gülüş çenesini de buruşturur; ki bu durum etraftakiler için tam bir zirvedir, bir duygu hezeyanı oluşur, bazen kendini tutamayıp bir iki alkış yapan bile çıkar içlerinden. elbette ki "acaba -kıt- sesiyle bana bir şeyler mi anlatmak istiyor bu bayan" diye ümitlenenler de çıkar.

bu izleyici kesim sonradan, eşi dostu olan bayanlardan da parmaklarını kıtlatmalarını isterler, fakat aynı tadı bulamazlar. genelde de "manyadın mı sen, daha dün aşkım diyodun bugün böyle şeyleri nası istersin benden, bu nası bi fantazi.." cevabını alırlar, parmak kıtlatan o nadide bayanları hafızalarında yaşatırlar, çıkan "kıt kat" sesleri üstüne şarkı yazarlar, beste düzerler.
schenardi
bu entry i görüp de "kimler bu entry altına neler yazmış" diye bi hevesle okurken istemdışı bir şekilde yaptığım hareketlerden ötürü bizzat beni tanımlayan söz grubu.
hmmmmmtmmcnm
lisedeki sıra arkadaşım. bir insan bu konuda kendini ne kadar geliştirebilir? artık belini ve boynunu kıtlattıgı yetmezmiş gibi yaşlanınca yaratığa benzyeceksin diyince şaka sanıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol