olimpiyat mesalesi

firambogaz
olimpiyat meşalesi yunanistan’ın olimpos dağı’nda güneş ışığından dev mercekler vasıtasıyla tutuşturulur. meşale oyunların yapılacağı ülkeye kadar, elden ele geçtiği ülkelerin atletleri tarafından taşınmakta ve olimpiyatın yapılacağı stadyumdaki dev meşale bu meşale ile tutuşturulmaktadır. açılış töreninde yakılan meşale, kapanış törenine kadar sönmez. olimpiyat meşalesi 1936 berlin olimpiyatı’nda modern olimpiyat tarihine girmiştir.
karpuzz
istanbul’da alışıldığı üzere sporcuların elden ele verdikleri ve burcu esmersoy tarafından taşınırken sönen meşale.
karpuzz
ataköy olimpiyat evinden çıktıktan sonra güzergah icabı benim evimin önünden de geçen ve geçerken balkondan su dökmek suretiyle söndürmeye çalıştığım meşale.
ben su dökerken sanırım azra akın taşıyordu. her ne kadar isabetli atışlar sahibi bir insan olsam da su sadece bacağına değebildi, ki nerede kaldı meşale?
chavez
bu olimpiyatlarda güzergah üzerinde tibet’in de bulunmasından dolayı tepkilere paratoner olan olimpiyat simgesi. sınır tanımayan gazeteciler ve atina’da bir grup protestoların dünkü ayağını gerçekleştirmiştir.

3 nisan’da istanbul’da olacak. keşke sporcularımız reddetse taşımayı... bizi gözlerinde barbar olarak nitelendiren ülkelere barış ve insanlık dersi olsa...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol