babayla papaz olmak

epikuros
ergenlik dönemi sorunlarından ve o dönem tabirlerindendir. anlayışsız babayla tartışmak, ters düşmek manasındadır. pederle papaz olmak da denir. ergin bir birey olma niyetindesindir, fakat baba da birşeyler getirmiştir evelden. dogmatiktir. ona senin doğrularını şıp diye kabul ettiremezsin. dank diye de ettiremezsin.

düşününce, nasıl bir papaz imajı var ki aramızda? papaz neyi çağrıştırır. babayla bir olup ayine mi oturuyorsun? papazların esnaf tipli, sakin, burnundan kıl aldırmamacasına soğukkanlı bi görüntüleri vardır. bakımlı sakalları vardır bazılarının. günah çıkarırlar, takdis, vaftiz gibi oldukça monoton görevleri vardır. cennet toprağından emlakçılık yaparlar. rahibeyle kırıştırırlar bazen . bunların dışında da absürd yanları yoktur. ama papazın bu özellikleri de babanla aranda yaşanacak sorunlara makul bir temel oluşturmaz. babayla rahibe ayartma işine girecek değilsin. girsen de bu aranızı bozmaz, kavileştirir.

mantık hatası barındıran bir cümle ya da sırf kafa karıştırmak için türetilmiş kutsal bir rum deyişi de olabilir bu. tabi rumcadan türkçeye esrarını koruyarak çevrilmesine özen gösterildiği belli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol