albus dumbledore

goetica
hogwarts’ın müdürü.ayrıca buyuculuk dunyasında gelmi$ geçmi$ en iyi buyucudur.ayrıca lord voldemort’un tek korktuğu buyucudur.kitaptaki en can alıcı karakterlerden biridir bu ak sakallı dedemiz.filmde ise richard harris canlandırmı$tır.
cikolata
harry potter serisinin her bilmecenin cevabini tasiyan, felsefenin anlamini yazmis, herseyi yapabilecegine inandigim, ama 6. kitabin sonuyla beni soklara surukleyen hala daha sonuca inanamadigim super insan. surekli bakanlik teklif edilmistir, ejderha kaninin 7 ayri kullanimini buldugu icin madalyasi vardir. buyucesura’nin onur uyesidir.
proserpina
kanımca 7. kitapta ölmediğini göreceğimiz ve son kitabın da verdiği gazla binbir abukluk yapacak olan şahıstır.yine de saygım sonsuz tabi..
angelus
hogwarts cadılık ve büyücülük okulu müdürü olan dumbledore aynı zamanda dünyanın en güçlü büyücülerinden biri olarak sayılmaktadır. kibar, biraz ilginç ve güçlü yapısıyla merlin ve gandalf, saruman gibi tipik iyi büyücü özelliklerini taşımaktadır. harry potter’ın sorunlarını anlayışla karşılamasıyla ona diğer öğrencilerden daha ’iyi’ davrandığı söylenebilir. dumbledore, lord voldemort’un tek korktuğu büyücü olarak tanınmaktadır.dumbledore,dünya’nın en büyük büyücüsüdür.dumbledore’un yaşamı 150 yıl kadar sürmüştür.altıncı kitapta (melez prens) öldüğü iddia edilen büyücü,herkesin korktuğu ve sükunet sahibi bir büyücüdür.

uzun ve ince olarak betimlenen dumbledore’un uzun saç ve sakalları vardır. ünlü büyücünün, mavi gözleri, çok uzun ve kancalı bir burnu ve uzun parmakları vardır. yarım ay çerçeveli gözlükleri ve şaşalı cübbeleri ilk göze çarpan şeylerdir. sol dizinin üstünde londra metrosu haritasını gösteren bir yarası vardır. dumbledore’un çikolatalı kurbağa kartına göre oda müziği ve on lobutlu bowlingden hoşlanmaktadır. sihirli ya da sihirsiz bütün şekerli yiyeceklere karşı bir zaafı vardır. ofisini koruyan heykelin şifresini de genellikle bu tatlı isimlerinden seçer. bertie bott’un binbir çeşit şekerlemelerini ise, gençliğinde kusmuk tadında bir tane yediğinden beri sevmemektedir. ancak, bertie bott 1930 doğumlu olduğu için, dumbledore’un "gençlik" ile neyi kastetitiği anlaşılamamıştır. en sevdiği tatlar ise, böğürtlen ve marmelat’tır. dumbledore, aynı zamanda bir örgü meraklısıdır.

yazarın böylesine bilge bir kişiye "albus dumbledore" ismini vermesi rasgele yapılmış bir seçim değildir. albus, latince "beyaz" anlamına gelir ve bilgelik ve aydınlanmayı temsil eder. dumbledore ise "yabanarısı" (ingilizce "bumblebee") anlamına gelmekle yazar tarafından özellikle seçilmiştir çünkü ingilizce’de "bumble around", "etrafta dikkatsizce gezinmek" demektir. yazar dumbledore’u yaratırken onun hogwarts koridorlarında dolaştığını hayal ettiği için bu fiille ilintili bir isim seçmiştir.

dünya üzerindeki en güçlü büyücü olarak kabul edilir. oldukça yardımsever ve ilginç, ancak çok orjinal bir kişiliği vardır. lord voldemort’un çekindiği yegane büyücü olduğu söylenmektedir.

artemisia
azıcık spoiler:
harry potter ve zumruduanka yoldasligi’nda azkaban’a yollanmak için tutuklanacağı sırada zümrüdüankayla kaçış sahnesi ve de voldemort’la düello sahnesiyle karizmasına karizma katmış adam. hatta kıl müfettiş bir hocayı okuldan kovmak üzereyken hogwart’ın ana binasındaki kapıyı açıp kalabalığın içine daldığı sırada aynı anda sinemadan şöyle bir ses yükseldi: "karizma beaaa..." valla öyle..
tamu
eşcinseldir kendisi.

----------------------biraz spoiler var burda------------------
rowling’in söylediğine göre 7.kitap’ta sürekli vurgulanan grindelwald ile dumbledore arasındaki sağlam dostluk, dumbledore tarafından bir aşk olarak algılanıyormuş. grindelwald’ın gerçek amacının ortaya çıkması ve kardeşi ariana’nın ölümünden sonra fikirleri değişen dumbledore, grindelwald’a olan sevgisini bir kenara bırakıp onu yok etmeye karar vermiş.
----------------------biraz spoiler bitti------------------

ancak bu bilginin neden 7.kitap yayınlandıktan yani seri sona erdikten sonra açıklandığı anlaşılamamıştır tarafımca. önceden kitaplara biraz ipucu koysaydı rowling biz de dalgamızı geçerdik dumbledore ile.
ismettt
film süresi boyunca 3 farklı kişi tarafından canlandırılmıştır. profesör denildiğinde aklıma ilk gelen kişi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol