bilgi sözlük yazarlarının koyun olma ihtimali

agire jiyan
yalakalikta sinir tanimayan kimi kitlenin yaraticiliktan uzak entrylere dahi aaaaa jedi yazmi$ muhte$em muhte$em diye gozlerini parlatmasinin sikca rastlanir bir olgu olmasindan kelli aklima takilmi$ bir ihtimaldir, gecen haftanin en begenilen entrylerine goz atmamla da katmerlenmi$tir bu ihtimal. halbuki ne de guzel entryler okumu$tum hicbirine rastlayamadim bu listede. ustelik sozlukte e$itlikten dem vuran, yani kendi iyiligi icin yazilan bir entryi kotulemek olsa olsa bir koyunun i$idir, maksat suruden ayrilmamak, cobana zarar gelmesini onlemektir sanirim.
yazarlarin ne kadarini kapsadigi tarti$ma konusu olmakla birlikte, dedigim gibi sadece bir ihtimalden ibarettir. benim serzeni$im du$unmeyene, gudulmeye boyun egenedir.
seyhmerat
eğer güzel entryler okuyorsanız onların hepsine oy vermeden geçmeyin, oy vermeden geçerseniz bu şekil şeyler olur, tüm bilgiçler güzel olarak okuduğu her şeye hiçbir tesir altında kalmadan oy vermelidir.
ilean
sürüden ayrılanı kurt yer mantıgına uygun bir davranıştır.sürüyle birlikte hareket eden koyun guvendedir yeri saglamdır.ayrıca yükseklik korkusu olan biri için en temkinli hareket olsa gerek.
sözlükte eşitlikmiş,entry oylama bilinciymiş bize ne..
bok bocegi
gerçek anlamda elbette söz konusu olamayacak ama mecaz anlamda oldukça yüksek olan ihtimaldir.. sözlük, forum gibi kalabalık mekanlarda arkayı sağlamak almak önemlidir çünkü.. bunun için de bu tarz sitelerin kıdemlileriyle ve özellikle yöneticileriyle iyi geçinmek adına uslu uslu(!) duran, sürüden ayrılmayayım kurt kapar, milletle ters olursam puanım düşer, herkesin kankası olmalıyım diye düşünen, haksızlık/yanlışlık gördüğü halde ses çıkarmayan, sürü psikolojisinin kurbanı olmuş yazarlar olduğuna göre sözlük yazarlarının koyun olma ihtimali de vardır..
retribution
ilk okuyuşta biraz olabilir dedirten ama koyun olmayanların da kendilerini gururla yazmaya verdiklerini hatırlatan ve de koyun olanlara da koyunluktan kurtulma konusunda ipucu veren başlık...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol