sigara paketinde yazan uyarı mesajları

armour
ben bu mesajlar yüzünden bir gün bizim bakkalla papaz olacam ama dur bakalım ne zaman. adamdan sigara istiyorum kaç oldu bana "spermlere zarar verir" "dogurganlığı azaltır" cinsinden mesajlar olan paketleri veriyor. ben de geri çeviriyorum "öldüreninden ver şunun" diyorum ama adamda surat beş karış oluyor. sanki sakat çocuğum olsun diye uğraşıyor adam. bana bir mesaj mı vermek istiyor anlamış değilim ama iyice kıllanmış vaziyetteyim.
kucuk kurbaga
sacma sapan yazılardır..
ilgi cekmemektedir..
yazılar yerşine akcıger kanserının son evresındekı bır adamı koymak daha mantıklıdır..
ama tabi bunu sigaranin ustune koymak da yurek ıster..
offf be
hiç bir işe yaramayan mesajlardır. her gün okuya okuya insanda alışkanlık yaratır, korkacaksa da korkutmaz olur. hiç bir caydırcılığı yoktur.
cemalaydin
caydırıcılığı yoktur aksine insanlar içten içe bak içtim bi bok olmadı ben taş gibiy im hissine kapılıp bi süre sonra sigara içme işini bilinç altında kendini kanıtlama işine çevirir.. belki
nukleerbasliklikiz
bu sigarayı içtikten 10 yıl sonra büyük ihtimalle ciğerleriniz kapkara olcak yavaş yavaş ölüceksiniz akciğer kanseri olma riskiniz baya bi fazla ama biz tınlamıyoruz sizin paranızı yiyoruz sizde avanak gibi hala sigara içiyosunuz sayenizde paraya para demiyoruz ...
(bkz: size mal diyebilir miyim)
shevek
ingiltere’de yıl bitimi itibariyle kalkacak ve sigaradan ölmüş insanların kesilmiş-biçilmiş organlarının morg resimleri yerlerini alacakmış. sigara içmek mide ister hale gelecek artık. kutlanası uygulama, türkiye’ye de gelsin.
kagit ucak
bence pakette yazan bu ’’yapmayin, etmeyin..’’ mesajlari insanlari daha da tahrik etmekte sigara icmeye. halbuki ’’bol bol iciniz, aliniz..’’ dense bence birakan cok olacaktir sigarayi.
tafa
gereken mesajların yerine gitmediğini ve milletin etkisi varmı yokmu bilinmez ama daha çok sigara içmeye başladığı en azından kendimden biliyorum yazı hedehödöleri.

biraz daha insanı error eden mesajlar koyulmalı kanımca.

’’bu sigaraları paketlemeden önce sigimize taşşaımıza sürdük’’

’’sigara içme pipin düşer’’

gibi...

(bkz: sigara paketlerindeki alternatif uyari yazilari )

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol