sözlükçülerin siz deme sorunsalı

maliyeci
karsimizdakinin ne ya$ini,ne cinsiyetini bilmiyoruz ve nasil biri oldugunu.bu durumda olaya kanka,aga,dostum,hey sen,adamim mi diyerek girmek dogrudur? yoksa saygi ifadesi olan 2. cogulla mi konu$mak dogrudur?

ayrica sozluge girip 24 saatini doldurmadan boyle yorumlarda bulunmaktansa olaylari aki$ina birakmali,insanlari daha iyi tanimak lazim diye dusunuyorum ben.
independence
bundan sonra atacagim mesajlarda siz kelimesinin hemen yanina "amina koyayim" tabirini de eklememi aklima getirdi bu ba$lik benim.amac atraksiyon olsun.
ilean
kesinlike cok buyuk bir hatadir.yazar olma gayeli kisiye 10 entry yazdiktan sonra onay verilirken sozlukteki diger yazarlarla kanka olma her turlu hitapta bulunma hakki da verilir.houston mesajlari "naber lan got" kalibinda cumlelerle baslamalidir.
(bkz: devlet buna bir el atsin)
maliyeci
bundan sonra böyle:

-iyi gunler amina koyim.xxx nolu entrynizde bkz hatasi olmus.geregini yapiniz,yoksa agziniza sicarim efenim.saygilar...
seyhmerat
10 entry girilip bilgic olduktan sonra aslinda herkes birbirinin cocukluk arkadasi gibi oluyor, niye kasiyoruz degil mi(!), birbirimize ilk geldigi andan itibaren "lan dallama nber lan iyiki geldin buraya lan!" dememiz gerekir. zorlamamak lazim aslinda bunyeyi gereksiz saygi imlalarina. insanlar arasindaki iletisim olayi nedir ki ya da tanimadigin birisiyle arandaki iletisim? bas kufuru gitsin!
carpediem
sorun siz demek degil de bunu yadirgamaktir. kesinlikle. daha adini yeni ogrendigimiz insana ense tokat dalmayip, biraz olsun saygili oluyorsak, bir internet sitesinde sadece takma adlarini bildigimiz insanlara sen demeye "hakkimiz yok". ki burda hic kimse kanka olmak zorunda degil. eglenmek laubali ve seviyesiz olmak degildir, bunu da belirtmek lazim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol