fifa nin türkiye ye verdigi ceza

spooky
az once haberlerde sok sok sok flas flas flas seklinde gecen haberlere ve altyazilara gore fifa turkiye’ye 6 mac seyircisiz tarafsiz mac oynama ve 200 bin frank para cezasi vermistir. ayrica mehmet ozdilek 12 ay, alpay ozalan 6 ay, emre belozoglu 6 mac ve boku bokuna serkan balci da 2 mac ceza almistir. isvicre’den sadece masore 2 mac ve hugel’e 6 mac ceza verilmesi ilginctir. senes erzik ne is yaparsin dicem ama kuruldaki o kadar isvicreliye ve isvicreli baskana tek basina ne yapsin? ayrica lozan’daki cas mahkemesine gitme hakkimiz varmis.
seyhmerat
avrupalilarin cifte standartini bir kez daha gordugumuz olay. avrupa’da stadlarda irkcilik ustduzey boyutlara ulasmisken, siyahi oyuncular kendi takim arkadaslari tarafindan bile assagilanirken tum bunlari gormezden gelen fifa ve uefa nedense turkiye’ye ceza yagdirmistir, anlamamak mumkun degildir bu kadar agir cezayi. once sen kendini duzelt diyesi gelir insanin ama bizim cok medeni sandigimiz isvicreliler belki de su an dunya’da en irkci toplumlardan biridir.
maliyeci
olaylara karisan taraflardan biri isvicreliler,cezayi veren yine isvicreliler.bize adalet ogretenlere bakip ders alin ey millet.
seyhmerat
isin icinde olan gariplikse sudur ki hic anlamadim bunu; hem tarafsiz hem de seyircisiz saha nasil oluyor? bu oyle bir ceza ki adeta assagiliyor. seyircisiz turkiye’de oynanamaz mi yani? turkiye’deki stadlar ocu mu? ya da tarafsiz sahada seyircili oynasak ne olacak? avrupa^daki turklerden mi korkuyorsunuz? evet korkuyorsunuz! hayatiniz bizden korkmakla gecti! atalarinizi korkak etti! sizi de etme sirasi geldi galiba!
ankakusu
cok ama cok agir bir karar. evet cezayi hekettik ama buda cok abartili bir karar.
fifa bu kararla cezayi seyirciye kesmistir.

ayrica bu kararda bir mesaj vardir; ’sizi avrupa sampiyonasinda gormek istemiyoruz hatta avrupada gormek istemiyoruz’dur.

unutmamak gerekir ki gelecek avrupa sampiyonasini isvicre ve avusturya duzenleyecektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol