provokasyonlar sehri trabzon

reddy
once tayad’lilarin linc edilmek istenmesi,sonra trabzonspor’lu oyunculara verilen gözdagı,en son da santa maria kilisesinin papazinin oldurulmesiyle trabzon’un almasi muhtemel lakap.
seyhmerat
trabzon’da bir cok yerde silah tasimanin marifet olmasi ve daha ufacik cocuklarin ellerinde silahlar olmasi zaten acinacak bir durum. bir de bunu marifetten bilmeleri apayri bir acinacak durum. macka ilcesinde trabzonun silahtan gecilmez.

trabzon halki zaten silahla icise yasayan bir halkken bir de buraya mafya yuvalanirsa, bir de buraya provakotorler yuvalanirsa olacagi da budur. zaten sosyolojil acidan hem gelir dagilimindaki adaletsizlik hem de karadeniz bolgesinin aslinda tum bolgelere oranla biraz daha fakir olmasi hem de diger ulkelerin karadeniz uzerinde hesaplarinin burada donmesinden oturu halk iki arada bir derede kalmistir. ayrica ulkesini seven bir cok insan yer alan trabzon’da maalesef bu vatanseverlik aydinlik duzeyinde degil kaba kuvvet duzeyinde olmustur.

sorun turkiye’nin avrupa birligi’ne girme bahanesiyle tamamen "dogu maneviyati" ndan kopmasi ve halkinin artik iki arada kalmasi ve batinin maddeciligiyle birlikte turkiye’de insanligin artik ayaklar altina alinmasina baslamasidir. halbuki turk insanini insancil yapan ozellikler "dogu maneviyati" ndan gelmekteydi. bundan sonra insaligin olmadigi yerde ne asayis olur ne de huzur. saglam bir guvenlik gucleriniz ve onlari destekleyen yasalariniz da yoksa eli silahli insanlar buralara hakim olurlar.

danimarka’da baslayan karikatur olaylari ise isin icine tuzbiber oldu. artik bir seyi anlamak gerekir bir ulkede yasama ve demokratiklesme o ulkenin icinden o ulkenin degerleriyle gerceklesir ve disaridan birilerinin istemesiyle ve ya disaridan birilerine yaranmak icin yapay bir demokrasi yaratilirsa iste bu anarsiye hizmettir baska bir sey degildir.
reddy
#179831 nolu destekledigim entry’ye eklemek isterim:ab asimilasyonu dayatmaya devam ederse daha cok kan dokulecek bu topraklarda.olanlar tabi ki hos görülemez o ayrı...
my son is father
fikirlerin en kolay empoze edildigi sehirdir trabzon. nitekim oyle olmasa, hic bir direnmeyle karsilasilmadan o topraklar uzerinde ne bizans ne selcuklular ne trabzon rum imparatorlugu ne de osmanli imparatorlugu bu kadar kolay kurulabilirdi.
gelir ogrenciler bildiri dagitmak ister ancak bir kere trabzon bildiri dagitani solcu, solcuyuda vatan haini ilan etmistir akabinde ogrenciler dovulur.
bir papaz, birileri karikatur cizdi diye oldurulur.
futbolcular harac vemiyor diye kursunlanir.
hangi fikir cogunluktaysa o gorus tutulur, buarada yarin oburgun sosyalist rejim gelse turkiye ’ye, en buyuk kominist kesilirler basimiza.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol