tatil psikolojisi

louandreassalome
okula gitme sorumlulugu ve zorunlulugunun ara tatil ya da il milli egitim bakanligi tarafindan bir sureligine askiya alinmasinin neticesinde icine girilen ruhsal durum.havanin da karli,yagmurlu,kapali gibi bilimum disari cikilamayacak sifatlari barindirmasiyla ogrencinin uzerine coken rehavet agirlasir.sozluge girme,msne takilma,film izleme,kitap okuma ve tabii ki uyuma gibi aktivitelere daha cok zaman ayrilir.ancak ne yapilirsa yapilsin yogun bir can sikintisi eksik olmaz.
goodygoblin
uzun yıllar içinde bulunduğum ve hala bulunmakta olduğum durum.işbu durumda kişi yapacak birşey bulamaz ve can sıkıntısı sıklıkla baş gösterir. sıkıntıyı giderme yolları aramak kişiyi farklı düşünceler içine itebilir. kişi düşünür,düşündükçe hayatı sorgulamaya başlar üç beş fizik bilgisiyle teoriler yaratmaya falan kalkar,kendine acır amma ve lakin elindeki çareler kısıtlıdır.mazallah sakınmak lazım böylelerinden.sizi de sıkıntı gidermek için bi araç olarak görebilir çünkü.

seyhmerat
öyle bir psikolojidir ki bu bağımlılık yaptı mı insanı yerinden kaldırmaz, üşengeçlik hat safhaya ulaşır ve tembellik son noktada olur. bu psikolojiden kurtulmanın tek yolu sanırım sağlam bir paraya bir iş yapmak olsa gerek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol