doktor bir anneye sahip olmak

angelus
evet annesi doktor olan biri illa ki yardima ihtiyaci olanlara bir sekilde yardim etmelidir, evde bulunan ilaclardan sahane kokteyler hazirlayip gotu basi agriyanlara vermeli, istenmeyen bir gebelikle karsi karsiya kalinmissa kurtaj yapmali, dis cekmelidir. eger kisinin annesi savas pilotu felan ise annesinin yerine tatbikatlara katilmali, bi kac tane fuze gondermelidir. lakin olay sadece anne ile sinirli kalmamali kisinin babasi da eger otobus soforu ise kimi gunler babasinin yerine otobusu kendi kullanmali duraklardan yolcu almali, yolcu indirmelidir. oeah.
ilean
turkceyi yeni ogrenmeye baslamis birinin kurdugu cumle.hatta cumle icinde de kullanalim:"osmanin annesi doktor olmak cok para kazanmak" gibi..
azallan
sadece mastar halidir. elbette ki annem doktor diye de acilabilir ama bu basliga o zaman kimse yazmamalidir ayrica sozlugun(lerin) yazim stili boyledir bu sekilde bir suru baslik bulunabilir. bosuna gotunuzu yarmayiniz cunku
entry girmeye devam edecegim. benimle mutemadiyen ugrasacaginiza sozluge bilgi yukleyiniz ve de bu entrime berbat veriniz.
independence
afrika’da ya$ayan pisugi$han turklerinin kullandigi turkce.cumle icerisinde kullanalim $imdi utanmadan.

-ugh!oturan okuz.var bizim kizil tilkinin annesi doktor olmak!
-ugh! var o zaman biz bari$ cubugu tutturmek.
-ugh! umarim turkiye’de ki turkler bu turkceyi okumamak.yoksa biz var ta$ak oglani olmak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol