yaşanmış ultra hadiseler

firambogaz
eskişehir’e gitmek üzere bilet aldığı treni dakika farkıyla kaçıran ve bir süre taksiyle sonraki istasyonlarda yakalamaya çalışan genç, başaramayacağını anlayınca bomba ihbarında bulundu.
gece yarısı sakarya 155’i arayan bir kişi, haydarpaşa-ankara seferini yapan 11210 sayılı ankara ekspresi için bomba ihbarında bulundu. bunun üzerine tren arifiye garı’na geldiğinde durduruldu.
yataklı vagonların yer aldığı trendeki, çoğunluğu yabancı turist olan yolcuların paniğe kapılmasını istemeyen polis, şüpheli bir kişi aradıklarını belirterek, arama yaptılar.
trende bomba bulamayan polis, gar görevlilerinin, ’’kendilerini arayan bir kişinin treni kaçırdığını belirterek, bekletilmesi için ricada bulunduğunu’’ söylemesi üzerine, taksiyle gelen ve nefes nefese trene binmeye çalışan selim oktay’ı (27) gözaltına aldı.
bomba ihbarını kendisinin yaptığını itiraf eden oktay, sevgilisiyle buluşmak üzere eskişehir’e gitmek için bilet aldığını, ancak trafik yoğunluğu nedeniyle yetişemediğini belirtti.
taksiye binerek bostancı istasyonu’na kadar treni takip etmesine karşın yakalayamadığını ifade eden oktay, ’’sonraki istasyonlarda da başaramadım. bu izmit’e kadar böyle devam etti. trene yetişemeyeceğimi anlayınca, izlediğim bir filmdeki gibi bomba ihbarında bulundum’’ dedi.

firambogaz
avustralya’ya tayland’dan gelen bir isveçli’nin pantolonunun içinden, dördü öldürücü derecede zehirli olmak üzere 8 yılan çıktı. adı açıklanmayan 28 yaşındaki isveçli, yılanları ülkeye kaçak sokmaya çalışırken sidney havaalanında avustralya gümrük yetkilileri tarafından yakalandı. zümrüt yeşili boa yılanı ve öldürücü zehirli 6 metre boyunda 4 adet kral kobra dahil 8 yılan, isveçli’nin baldırlarına bağlanmış paketler içinde bulundu. isveçli’nin, çevre koruma yasasına muhalefetten 10 yıl hapisle cezalandırılabileceği belirtildi.
firambogaz
para çekmek için bankamatik sirasina giren arkadaşim bir polis arabasi ananonsuyla irkilir.
-06 xx xxx arabanizi bulunduğu yerden çekiniz.

arkadaşimin önünde sirada olan bir bayan el kol hareketleriyle bankamatikten parayi çekince hemen arabayi kaldiracağini polislere anlatir ve şöyle bir anons duyulur:

-100 milyon fazladan çek,ceza yazdik.
rumuz pilis tiray egen
yer atatürk oto sanayi sitesi bir tamirci dükkanı.

koyu kavruk tenli, saçları ıslak gibi jöleli bir genç tamirciden içeri girer. rumuz pilis tiray egen’e ithafen sorar:

-abi selamualeyküm. hacı hüsrevden geliyorum orjinal rayban gözlüğüm var daha bu sabah çaldım.
+?**?
-leptopta var istersen
+gluk! teşekkür ederim almıyım
-eyvallah abi kolay gelsin.


o an aklımdan şunlar geçti.

*elindeki malların orjinal olduğunu yutturmak için çaldığını söylüyor ve böylece karşısındaki kişiye 500 liralık malı 20 liraya satıyor ve alanı karlı bi alışveriş yaptığına inandırıyor.

*gerçekten çalıntı ise bu ne cesaret ya ben sivil polis olaydım. evet evet demek ki onlar çalıntı değil sahte. üç kağıt yapıyor ibne.

*biz nerde yaşıyoruz ulan?
hmmmmmtmmcnm
sene geçen sene. sabah dokuzda gözümü hırsızla açtım. sonra sen ne arıyorsun burda dedim. birine bakmıştım dedi. oğlum görmüyomusun çıplağım dışarda bekle dedim. evet, o uyku sersemliğiyle hırsızı misafir çocuğu sandım. allahtan söz dinledi odamdan çıktı. çıkmakla kalmayıp zincirle kilitli dış kapıyı ahşabından parçalayıp kaçtı. bende hırsızla muhabbet ettiğimle kaldım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol