mim kemal oke

firambogaz
1955 yilinda istanbul’da dogdu. bogazici universitesi’nde ogretim uyesi olan oke, 1973 yilinda robert koleji’nden mezun olduktan sonra ingiltere’ye giderek, cambridge’de iktisat ve tarih fakultelerini bitirdi. sussex (ma.), cambridge (m.phil) ve istanbul (ph.d.) universitelerinde uluslararasi iliskiler ihtisasi yapti. ihtisas sonrasi birlesmis milletler’de gorev aldi.
turkiye’ye donusunun ardindan turk dis politikasi tarihine iliskin arastirmalarini surdurmus olan oke, bogazici universitesi’nde 1984’te docent, 1990’da profesor oldu. hem yazili hem de gorsel basinda guncel siyasi gelismeleri degerlendiren ve ingilizce, arapca ve urduca olmak uzere turk dis politikasi alaninda 14 kitabi olan oke’nin ayrica uc de romani bulunmaktadir.
birlesmis milletler (1979) ve trt’de (1983-89) danismanlik yapmis olan prof. dr. mim kemal oke, evli ve iki cocuk babasidir.

kaynak: www.kimkimdir.gen.tr
igoriyan
bır zamanlar kelken kendisi trt de yarisma sunmuş nasıl olduysa daha sonraları saci cikmıs ve stv de haberleri felanda sunmus bilgili ve bildigim kadarıyla bir akademik geçmiside olan bir sahsiyetir.
karpuzz
son derece zevksiz giyinen insan.
onca servet para dakikada artan banka hesabi o kadar protokol gorusmeleri onemli insanlarla siki sikiya resmi gayri resmi iliskiler lakin bu adam hala kadife soluk yesil bir pantolon uzerine beyaz gomlek ve pembe gravat en ustune de lacivert ceket giyebilen bir kafadadir.
sponsorlarin giydirilmesinin disinda bir kere bile kendi kendine sik oldugunu goremedim kendilerinin lakin vardir bir mantigi bu rukusluk hususunda.
her soyledigi cumlenin sonunu en az 2 kere de tekrar eder.
lao tzu
kendisinden tarih dersi aldığım ve yaşadığı değişime birebir şahit olduğum insan. bir dönem kel ve şişmanken, ertesi dönem saçları olan, gözlükleri atmış bıyıkları olmayan genç görünümlü bir adam olarak karşımıza çıkmıştı. kel ve şişmanken anlattıkları daha samimi geliyordu.
karpuzz
ataşehir robert’s kafe’de her perşembe akşam üzeri farklı bir akademisyen ile sohbetler düzenleyen human, kimlik kişilik sarkacının belini kırmış profesör.
angelus
saçları yokken ve gözlüklü, bıyıklı bi’ adamken daha sempatikti sanki kendisi. yıllar geçti alışamadım evrimine.
karpuzz
kendisi gün geçmiyorki yeni bir hobi edinsin. farklı bir hiperaktivite içinde. insan koleksiyonu. sevilesi bir yaratım.
kimbilir bugün ne edindi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol