pater familias

my son is father
latincede aile babasi manasindadir. aile ustunde tek yetkilidir. ornegin adam 55 yasinda olsun bunun pater familias ’i sag ise, bu 55 yasindaki adam ne bir sey alabilir ne de bir sey satabilir.
pater familias
insanları uyardıktan sonra onların bu uyarı dikkate aldığını görünce sevinen yazardır.zira bu peach e "araştırma yapmadan yazıyorsun" dedikten sonra yana yana bir google araması yapılmış ve ilgili link başlık altına yazılmıştır.peach bu konuyu cok iyi anlamıştır.zira ilgili iddiada aynen tarih öncesi ehliyet düzenleniyordu.bu kadar olur artık.bundan sonra napıyoruz büyük konuşmuyoruz cünkü aynı şey başımıza gelebilir.iğneyi kendine cuvaldızı başkasına batır diyesi gelen kişi.ben tepki-sonuc diye ayırmadım.bilgiclerin bu kadar salak olduğunu düşünmüyorum cünkü.
heyyou
roma hukukunda aile babası terimini karşılar.aile babası hukukuna tabi olduğu tüm çocukların fiil ehliyetine sahiptir.aile babası,roma hukukunun ilk yıllarında himayesi altındaki tüm eş ve çocukları öldürebilir,hertürlü kötü muameleye maruz bırakabilirdi,dünya hukukunun temeli olan roma hukuku da işte böyle ilkeldi.
ithilquessir
uzun sure oyle konussam da siz diye hitap etmeye degmeyecek bilgic. yol gostermeye calismami "yeterince sey yasadik evellallah" seklinde karsilamis, karismami isguzarlik gormustur. sevgilerimi sunuyorum kendisine.
xerxes
savunduğu fikirleri çok güzel bir şekilde ifade eden bilgi sözlük yazarı. #198422 numaralı entry’indeki mesajları onun kişiliğini iyi bir şekilde ortaya koyuyor zaten. hoşgeldin, sefalar getirdin.
xerxes
haksız bir şekilde sözlükten atıldığını düşündüğüm yazar. o malum houston mesajlarının olduğu entry açıkça belirtiyorki kavgayı elenktinkalamadımsenden isimli yazar başlatmış. önce "kimsin la" diye başlayan kendisi olmuş, sonrası malum. son derece çirkin sözler sarfetmişler birbirlerine bu doğrudur. şahsi kanaatim, sözlükten elentrinklamadımsenden isimli yazar da atılmalydı. böylece daha adaletli bir karar olurdu.

sözlük yazarlarının birbirleriyle kavga etmeleri tabii ki hoş bir davranış değil, hatta gereksiz bir davranış. fakat iş öyle bir raddeye geliyorki, sonuçta böyle üzücü olaylar yaşanabiliyor.

umarım bir daha böyle gereksiz kavgalar yaşanmaz sözlükte. ama bir yazar haksızlığa uğradığını düşünüyorsa hakkını sonuna kadar savunmalı, her yazara söz ve cevap hakkı verilmelidir.

umarım pater familias kendine bir pay çıkarır ve bu olaydan kendine ders çıkarır. tabii aynı şey elenktrinkalamadımsenden isimli yazar içinde geçerli...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol