ekşi sözlükten başlık aşırmak

louandreassalome
yaratici olmaya usenen bilgicin yaptigi eylem.eksi sozlugun hemen her konuyu barindiran bir site oldugunu gozonune alirsak aynilarinin ya da benzerlerinin burada da olmasi kacinilmazdir.ancak ayni gune ait basliklarin ikiz kardes oldugu durumlar kanimca bu genellemenin dısında.
karpuzz
aslinda durum basliga gore degismekle beraber, eksi ya da baska sozlukten baslik asirmak sanildigi kadar kotu, pis, fena, yaraticiliktan yoksun olmamaktadir.olay yazma olayi, fikirlerini belirtme olayi oldugu surece baska sozluklerde bulunan fakat bilgi sozlukte bulunmayan sevilen,faydali, eglenceli,gerekli basliklarin ’bizim’ sozlugumuzde de olmasini, basliklarla ilgili yorumlarimizi belirtebilmek istemenin eyleme donusturulmus hali olarak da gorulebilir.sanırım bu da kötü bir şey değil. bir suru sacma basliga nazaran daha hayira gecer bir yoldur zira sozluge bakip gordugum sayisiz yoruma kapali basliktan sonra bu eylemi gerceklestirmek aklimdan gecmez de degil.sozluk icerisindeki birkac kisilik grubumun yazabilecegi baslik acmaktansa her bilgicin yazabilecegi basliklar acmayi daha faydali gorurum.
lakin her actigi basligi baska sozluklerden asiranlar varsa,bak durum o zaman degisir.
darklord
ek$i ya da bir başka sözlükten başlık aşırmak kadar doğal hiç birşey yoktur. başlığı okursun çağrışım yapar bir benzerini yazarsın, aslolan entry çalmamaktır entry kişiye özgüdür. başlık çalan arkadaşlara hırsız muamelesi yapmaktan vazgeçilmelidir. zira "yaran başlıklar" "metallica" koş emrah.." gibi binlerce başlık tüm sözlüklerde mevcuttur. entry çalan yazar var ise işler değişir ve allah onun belasını versindir.
pixie
son dönemlerde nedense oldukça artmış durumdur. aynı anda birkaç sözlükte gezinmek, ve hatta açılmış başlıklardan kısmen esinlenmek normaldir, gelin görün ki entrynin sonundaki üç noktaya kadar copy paste etmiş arkadaşların ellerine verilir .
uyuz oglan
istisna olarak, eksi sozluk ten gorup ’serefsizim aklıma gelmisti’ gibisinden seyler soyleyip kendini kandıranlarda olabilir.
bloody mary
ekşi sozlukte açılan bir başlık bilgi sozluk yazarının hoşuna gitmiş olabilir,bu başlığı bir hafta sabredip açmak daha mantıklıdır,zira ekşi sozlugu seven ve penceresinin surekli acık oldugu,arada gidip okuyan bi insanın orda okuduğu herhangi bir başlığı okuduktan 1 saat sonra bilgi sozlukte açılmış olduğunu gormesi komik bir durum haline gelebilir.
maliyeci
çok spesifik ve dünya üzerinde tek kişinin beyninin üretebileceği başlıklar vardır.kişi başlığa üslübunu,jargonunu katar.mevzu bahis olması gereken başlıklar bunlardır tabii ki.yoksa ekşi sözlük yazarlarının bizden gelişmiş varlıklar değillerdir.başlıklar benzeşebilir.
illdisposd
bugün açılan ekşi sözlük başlıklarının ve bilgi sözlük başlıklarının bazılarının giriş cümleleri ve gönderilen linklerin benzer olması pek bi garip.
melankomik
hep, biz ekşi sözlük’ten çalıyormuşuz gibi düşünüp de kendimizi fazla aşağılamanın anlamı yok. tam tersi de olabiliyor tabii ki. örnek vermek gerekirse eşeksüel başlığını gördüm mesela az önce. türkçe karakter devriminden sonra düzeltilmemiş ve eseksuel olarak duruyordu, eşeksüel başlığına taşıyıverdim hatta ben de.

edit: silmiş hanzo.
melankomik
bazen sadece bir sanrı olarak gerçekten yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor. mesela az önce x y testini cozdu ve z cikti diye bir başlık açtım. "başlığın açılış formatını doğru mu tutturdum acaba, ekşi sözlükte kesin yazılmıştır, orada nasıl açmışlar bi bakayım" diyip ekşi sözlüğe baktım ve başlığın aynı şekilde orada olduğunu gördüm. ama gel de anlat şimdi oradan aşırmadığını..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol