ismi hatırlanmayan kişiye hitap etme çabaları

nick nicki nickince
genelde kizsa ’canim’ erkekse ’baba’ seklinde cagrilmaya calisirlar.
ancak bazen de soyle bir durum ortaya cikar:
ulan kizin adinda bir can vardi ama gulcan miydi, nurcan miydi. neyse ben can diyim o bakar.
’....ncan bi baksana’
basini yutarsin kiz bakar, yer!

ilean
suphesiz ki kucuklukten bu yana en rahatsiz edici olani "kucuuuuuuuuuuuuuuuuuk" seklinde bakkaldan biseyler aldirmak amaciyla seslenme cabasidir.
ithilquessir
ismi hatirlanmayan kisi kolundan tutulup ismi hatirlanan baska bir seye yaklastirilir, ve tanistirilir.

-bak bu arkadasim selin.
-memnun oldum, ben suat.

gulsin
gerçekleşebilecek en kötü durum iki arkadaşı tanıştırma sahnesinde yaşananıdır.
-tanıstırayım bu pelin. bu da eeüü... ( bu sırada agızda bir isim gevelenir ve diger arkadas yuttu mu diye çaktırmadan bakılır.)
-memnun oldum ben de burak (ne yazık ki farketmiştir, yüzüne bir daha bakamamak suretiyle pelin denen şahısla oradan uzaklaşırsınız)
bonuspaterfamilias
genelde bir çok insanın bulunduğu kalabalık kampüslerde, özellikle okulun ilk günleri sıkça yaşanılan bir durumdur..bir insan günde 150 kişi ile tanışır mı, tanışsa bile bu kadar ismi belleğinde tutabilir mi sorularının cevabı için marmara hukuk fakültesinde okumak kafidir...
disappear
çok zor bir işlevdir. hem muhabbeti çaktırmadan ilerletmek hem ismini hatırlamaya çalışmak ve hem de ismini söyletmeye çalışır insan. canım, hacı, baba, abi, şekerim gibi hitap şekilleri kullanılarak çaktırmamaya çalışılınır. çoğunlukla hadi görüşürüz cümlesinden sonra insan kafayı sıyırır neydi lam ismi neydi diye. bela bir şeydir.
abbaxxas
ismini hatırlıyamadığım şahsiyete eğer kıl oluyorsam onların değişmez adları vardır benim için kızlar şaziye erkekler haydar dır hiç kendimi yormam banane.......
goetica
bu cabalar hiç bozuntuya verilmemelidir sen siz genellikle yeterli olur zaten bu tip durumlarda yeterli olmadığı durumlarda ise pi$t,$$t,ıslık ve türevleri yardımcı olmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol