itiraz

my son is father
ceza hukuku terimi olarak itiraz:
hakim ve mahkeme kararlarina yapilir. itiraz yolunu kullanabilmek icin kanunda acikca yazmasi gerekmektedir. aksi halde arar kararlar icin, nihai kararla temyize ya da istinafa gitmek zorunludur.
karari veren mercie itiraz yapilir, merci incelemeyi yapar itirazi hakli bulursa karari duzeltir aksi halde 3 gun icerisinde ust mercie gondermek zorundadir. ust merciin karari baglayicidir. ancak bu karar icinde nihai kararla temyize gidilebilir.
walide sultan
iyidir "itiraz etmek"...insani insan yapan asil olgulardan birisidir bu yol...edebilirsiniz tabii itiraz ama emin olmalisiniz once neye nicin nerede itiraz edeceginizden...yani neye itiraz ediyorsunuz...ediyorsaniz itiraz mercii dogru yermidir...anormal gelen su faturasini kapip da elektrik idaresinde(bizim zamanimizda bunlarin kod isimleri yoktu simdi de bilmiyorum bilmek de istemiyorum) yapiyorsaniz itirazi hem bosuna sira beklersiniz hem herkesi kendinize guldurursunuz hem de sonuc olarak ozur dilemek zorunda kalirsiniz...demek ki kosullari var bunun...itiraz seven biri olarak nacizane tavsiyelerim ise sunlar olacak; oncelikle sakin olacaksiniz ve konuya da kesinlikle hakim olacaksiniz ...kufur dili kullanmayacaksiniz ki daha derdinizi anlatamadan basiniza kotu hadiseler gelmesin...ne kadar hakli olursaniz olun itirazinizin kabul edilmemesi gibi bir sonucla da karsilasabilirsiniz...buna da hazirlikli olacaksiniz yani medeni davranacaksiniz hazimli olacaksiniz... sekilde goruldugu gibi o kadar da basit degildir "itiraz etmek"...ama yilmayin sakin ve hep itiraz edecekmis gibi bir modda yasayin ki "koyun-suru toplumu" hadisesini asalim artik...
lady rosenred
varlığı ileri sürülen bir hakkın dayandığı hukuki olay inkar olunmamakla birlikte,bazı sebepler dolayısı ile bu olaydan bir hak doğmadığının ya da bir hak doğmuş olmakla birlikte sona erdiğinin ileri sürülmesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol