hüseyin avni coş

due
resmi gazetede 31 aralik 2005 kararnamesiyle aksaray valiliginden kirklareli valiligine atanan,2 yil sonra istanbul valisi olmasina kesin gozuyle bakilan,basabakan recep tayyip erdogan’in yakin arkadasi,mulkiye mufettisiyken tayyip erdogan hakkinda "olumlu" rapor vererek onu yargilanmaktan kurtaran,simdi bunun semerelerini toplayan,ilk gorev yaptigi bingol’de 2003 depreminde cadirlari halka dagitmayip halkin tepkisini ceken,gozluklu ve ince biyikli valimiz.
independence
10 kasım anma torenlerinde vatanda$lar tarafindan protesto edilince sinirine maglup olup makam aracindan inip "o allah belani versin diyen gavati alin" diyen, ba$ka bir vatanda$a da el i$areti ile "seninle goru$ucez" diyen devletin valisi.

daha sonradan kendisine sormu$lar, ben gavat demedim kavas dedim demi$. hey allahim.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25085298.asp
independence
bu valinin halen gorevde olabilmesini aklim almiyor benim.

ba$bakan kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz aciklamasini yapiyor, sayin vali "bizim icin talimat sayilir" diyor ve hatta bulent arinc tarafindan da "gayretke$ vali" olarak ele$tiriliyor.

bir torende toren meydaninda belediye ba$kani ile tarti$iyor.

vatanda$a protesto etti diye herkesin ortasinda "gavat" diyor.

ancak kimse "arkada$ nedir bu sen kimsin ya?" demiyor, diyemiyor. boyle sacmalik olmaz.
mesudiye
kürdistan’a gönderilen ve kürtçe bilmeyen vatandaşa yapmadığı zulüm kalmayan tc valilerinden iyidir ama yine de al birini vur ötekine.
independence
akp adana milletvekili ali küçükaydın’a gore akp’nin adana’yi ve hatta ilcelerini 30 mart yerel secimlerinde kaybetmesinin en buyuk payi bu kisiye aittir.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26183581.asp

e siz atadiniz adana’nin basina bu valiyi, mustehak size.
dopamin
orduda kanunsuz emrin olmadigini bilmeyen valimsi.
orduda emir verilir ve bu uygulanir kanun veya kanun disi sonucunda emri veren ust bunun sonucuna katlanir. garibim askerde komutanin verdigi emre uymak zorundadir.

okuduğunu anlama editi: "kanunsuz emir" böyle bir tanımlamanın var olduğunu ama orduda emir-komuta zincirinin fiili olarak kanun dışında uygulandığını anlamamış süserler var. sanirim okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz, lütfen tekrar okuyunuz ? yine anlamazsanız özelden anlatırım. (kıppsss..)
bigcoder
kanunsuz emir ve konusu suc teskil eden emir anayasada duzenlenmistir. kanunlar anayasaya aykiri olamaz ilkesinden hareketle askeri kanunlar da anayasaya aykiri olamaz, zaten askeri kanunlardada emir nedir kanuniligi nedir konusu suc teskil eden emir nedir detayli olarak yaziyor. cahil olmak kötü birşey.
ruknettin
elinde silahla konuşma yapmış, akıllara dur tomakinos kendini vuracan repliğini getirmiş gavattır
gavat demedim kavas dedim autocorrect işte hay allah
independence
kalp krizi geçirerek ölmüş.

insan ölenin arkasından bir rahmet okumak istiyor ama işte, bu herkes için mümkün olmuyor ne yazık ki.

fesli deli kadir mısıroğlu için de aynı duygulardaydım, bu adam için de değişik bir şey yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol