atatürk diktatör müydü

my son is father
ilk bakısta; dusunmeyen, dusunmeyi sevmeyen bir insanin ne diyorsun ulan sen, ne dediginin farkinda misin gibi cevap verilebilecek bir soruyken; biraz dusunuldugunde yaptiklariyla yapilan islemlerle bir diktatoru andirdigi gozden kacmayacak ancak diktatorlugu, bir daha turkiye ’ye diktator gelmemesi icin yaptigi acik olan ve kisinin bu yonde cevaplayabilecegi soru.
wish you were beer
bir cumhuriyet balosunda şu şekilde vuku bulmuş olay

bir öğrenci: efendim yabancı basında sizin diktatör olduğunuzu iddia ediyorlar.
atatürk:ben diktatör olsaydım sen bana bu soruyu sorabilir miydin

sanırım herşeyi özetliyor.
garlik
atatürk ’ün yaptıklarıyla bize bir diktatörü hatırlatması pek tabi doğal bir durumdur , ama düşünülmesi gereken o sırada içinde bulunduğu zamanın kendisini böyle davranmaya ittiği olgusudur.
ya basta viva zapatista
m. kemal’e diktatör ibaresine ilk olarak gene kendisi söylemiştir.ali fuat paşa’nın anıları okunduğunda m. kemal’in istediklerini yapmak için baskı politikası uyguladığını ve ’’gelecek nesiller beni bir dikatatör anacak’’ ibaresini söylediği aşikar.birisi kendisini böyle tanımlıyorsa yorum yapmaya dahi gerek yok.
angelus
mustafa kemal atatürk muhtemelen yaptığı icraatların ileride henüz evrimini tamamlıyamamış, zeka seviyesi normal ortalamanın 8 katı aşağısında bulunan bireyler tarafından anlaşılmayacağını o zamandan gördüğü için "gelecek nesiller beni bir dikatatör anacak" demiştir ki bu sözü ile ne kadar ileri görüşlü olduğu belli olmuştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol