mesut onen

seyhmerat
son derece unlu bir hukukcumuz. senelerdir istanbul universitesi’nde yer almistir, ogrenciler tarafindan cok sevilir ozellikle tonton amca olarak bilir bir cok ogrenci onu. su anda kendisi istanbul kultur universitesi’nde bulunmaktadir. istanbul kultur universitesi hukuk fakultesi sayfasinda yer alan ozgecmisi ise su sekilde;

1928 canakkale-ayvacik dogumlu prof.dr.onen,1951 yilinda istanbul universitesi hukuk fakultesi’ni bitirmis, 1956-61 yillari arasinda italya’da roma universitesi hukuk fakultesi’nde lisans ve doktora yapmistir. 1961 yilindan itibaren i.u. (istanbul universitesi) hukuk, siyasal bilimler ve iletisim fakultelerinde asistan, docent, profesor olarak deniz ticareti hukuku, ticaret hukuku, hava hukuku, uzay hukuku, hukukun temel kavramlari, uluslararasi iliskiler, deniz harp okulu’nda turkiye komsu devletler iliskileri, turkiye-super devletler iliskileri, hukukun temel kavramlari,marmara universitesi hukuk fakultesi’nde hava hukuku, uzay hukuku dersleri vermistir. prof.dr.onen halen istanbul kultur universitesi iibf (iktisadi ve idari bilimler fakultesi)’nde hukuka giris, isletme hukuku, hukuk fakultesi’nde hava ve uzay hukuku dersleri vermektedir.prof.dr.onen’in hukukun temel kavramlari, hava hukuku, uzay hukuku, uluslararasi iliskiler, radyo-tv yayinlari konularinda kitap ve makaleleri vardir.

http://hukuk.iku.edu.tr
seyhmerat
italyan hükümeti tarafından italyanların en üstün nişanlarından biri olan "ordine della stella della soliderieta" nişanını ve en üstün italyan unvanı olan "commendatore" unvanını almış olan büyük insan, çok fazla sevdiğim ve saygı duyduğum hocam.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol