inek öğrenci

melusine
derslerini hic aksatmayan,duzenli bir ders calisma temposunu tutturmus ogrencidir.caliskan ogrencilerin derslerine duyduklari aski anlayabilmek benim gibi keyfine duskun ogrencilerin anlayabilmesi oldukca guctur.sinava girmeden once "hic calismadim hic birsey bilmiyorum" derler ve sinavdan ciktiktan sonra "ay cok kotu gecti" derler ve en yuksek notlari alirlar.amaclari calismadan zekasiyla basardigina cevresine inandirmaktir.
seyhmerat
agzinin kenarinda her daim ot kalan ogrencidir. hayati ders calismaktadir. gercek anlamda inek olan birisinin bildigi tek sey ders calismaktir, gercek hayati, sokagi, disarida neler olup neler bitiyor pek bilmez bu yuzden her ne kadar basarili gozukse de aslinda kendi icinde bir odundur. inek ogrencilerin bir ozelligi de saglam ezberci olmalaridir bu yuzden dusunceye yonelik sorularda cogu zaman cuvallayabilirler.
fasa fiso
teorikte her seyi bilip uygulamaya gelince sifir olan ogrencidir.ornek verirsek, bilgisayar dersinden aa ile gecip, bilgisayari acip kapatmakta dahi zorlanan ogrenci.ben gordum ordan biliyorum.
duracell
fikir yürütme konusunda son derece kabiliyetsiz olan, robot misali ezberle sınavda kullan ve unut üçlüsü ile hareket eden öğrencilerdir.

zeki öğrenciler ile inek öğrenciler birbirinden ayrılmalıdır. inekler her ne kadar sınavlarda daha yüksek alsa da zeki olanlar (türkiye haricinde) üniversitede başarıyı yakalamaktadır. iş yaşamında ise (bu sefer türkiye dahil) ya parası olan bir yere gelebilmiştir, ya da zeki olanların yarısından azı.
offf be
ne zaman o kadar dersi çalıştıklarını, nasıl o kadar şeyi ezberlediklerini bir türlü anlayamadığım arkadaşlardır. sanki adamlar yemiyor, uyumuyor da sürekli ders çalışıyor. hayatlarındaki tek konu da ders olduğu için ne okurlarsa akıllarında kalıyor diye düşünüyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol