hızlı okuma teknikleri

belkibirgunbiryerde
gozun gorme alaninin genisletilmesi ve kisinin konsantrasyonunun arttirilmasini hedefleyerek,kisa surelerde uzun metinlerin okunup kavranilmasini saglamaya yonelik tekniklerdir...ayrica hafizayi da gelistirir bu teknikler...
carpediem
gerekliliğini bir türlü anlayamadıgım teknikler. hızlı okumak değil de zevk alarak okumak ve en iyi şekilde anlamaktır önemli olan kanımca. okumaya harcanan vakit "kayıp" olarak görülmemeli, böylece hızlı okumaya gerek kalmaz.
belkibirgunbiryerde
teorik ders kitaplarını(hukuk,tarih v.s.) okumak için kullanılınca,şiir,roman,hikâye gibi zevk veren edebî eserleri tadını çıkararak okumak için insana zaman kazandıran teknikler...
nickimyock
cok kalin kitaplari,dergileri,gazeteleri cok hizli ve anlayarak okumayi saglayan,ayrica okurken konsantrasyonun dagilmasini onleyen tekniklerdir.
beyin cok hizli bir $ekilde cali$tigindan,sesli veya kelime kelime okuyan insanin kafasi cok hizli dagilabilmekte.ancak bu tekniklerle gozun daha hizli ve ritmik bir $ekilde cali$masi saglandigindan,kitap okurken kafanin dagilmasi,hayallere dalinmasi onlenmektedir.
enharista
en fazla 4 seanstan oluşan süreçler ile takip eder. bir derste göz jimnastiği uygulaması yapılır.ikincisinde görme alanımızdaki kelimeler.üçüncüsünde okunulan metindeki akılda kalan ve altında yatan anlamlar, hızlı bir şekilde metini verilen dergilerdeki renk oyunları ile alğılamaya çalışmak, son olarakta yapılan bütün çalışmaların meyvasını alma aşaması gelir ki çok zevklidir.

siz eger bu süre zarfında kendinize kendiniz rakip olmuşsanız kıramayacağınız rekor yoktur, üzerinde çalışmayan emek harcamayan insanlar bunun faydalarını anlamazlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol