fis isteyince suratıni bozan esnaf tipi

seyhmerat
cokca bulabilecegimiz esnaf tipi, fisi aslinda alisveris yapildiktan sonra kendisi direk olarak vermesi gerekirken vermez bunlar fisi, vergiyi az odemek icin vermezler. bu esnaflarin dukkanlarina giripte bir seyler aldiktan sonra fis isteyince suratlarini bozarlar sikila sikila fisi verirler, iclerinden kufur de ediyorlardir fisi verirken kesin, ve de siz hayirli isler dersiniz tam cikarken dovecekmis gibi yuzunuze bakarlar. bir turlu ogrenemedik fis istemek bir ayricalik degildir ya da bir gorev. gorev olan fisi vermektir zaten.
insomnia jim
+ya bu gomlek kaca
-20ytl
+ya indirim yapmazmisiniz acaba
-iyi 17 ytl olsun
+buyrun ha bide fis alabilirmiyim
-3ytl daha alayim ozaman
+hoynk
-eee ozaman ben almayayim fis sizede kolay gelsin
+..
faten
malı alan kişi ,’’ındırım de yapmadi serefsiz’’ diye dusunur fakat fiş isterken kırılır nazıklıkten ..

-eee fiş alabılır mıyım ?

malı satan kısı de ’’aldıgı uc kurusluk sey ,ne fişi istiyorsun lan’’ diye dusunur ama en efendı tavrıyla..

+tabii efendim,buyrun..

dukkandan cıkınca ıkı tarafta bırbırıne sover..
rsnyldz
adama paten fıyatı soruyoruz..
- 45 ama fiş almazsan 35
+ nıe vergılerle bı sorununmu var
- vergıler ıstedıgım yere gıtmıoda ondan
+ hınk
pelagehatun
bundan sonra daha fazla göreceğimiz, muhatap olacağımız esnaf tipidir. bu yıldan itibaren vergi iadesi olayı kalkmış olduğundan bundan böyle sözü geçen bu esnafımız kendisinden fis istenince "ne fişi istiyor bu yahu! vergisi mi kalmış, iadesi mi kalmış bir de bana extra ödetiyor" bakışlı suratını bozan esnaf tipine dönüşecektir.
nihilist
vergi vermemek icin kendini bile ucuza satabielcek esnaf tipidir,daha sonra bu tipler tukkan onune attıkları tabureler ile cay icip ulke geyigi cevirirler diger esnafgiller ile beraber, ulke neden gelismiyor ab bizi neden almıyor vs. derler, e be gulum ver vergini sonra talep et istediklerini ne kadar ekmek o kadar kofte demez mi bu sosyal devlet sana...
yoshiesque
amına kodum parayı alırken yüzün gülüyoda fiş isteyincemi asılıyo denilmesi gereken durum...

edit:bunu içinizdende söyleyebilirsiniz.
abdurrezzak bin reloaded
muhasebeden anlamayan esnaf tipidir. çok kez şahit olmuşumdur ki fiş alınmadığında brüt fiyatta % 20 ye varan indirim yaparken fiş kesince sadece kar üzerinden % 18 vergisini ödemekten kaçınmaktadır. kaba hesapla fiş vermeyip indirim yaptığında en az % 10 zararına satmaktadır.
mademoiselle carole
bir benzeri istanbul’ da halk otobuslerinde yasanan, bilet isteyince suratini buzen biletci arkadaslardir. halk otobuslerinin butununde (evet; butununde!) bilet verilmez ve para da onlarin cebine gider.
ortak alinmis bir karar gibidir.
ne memleket ama!
nick nicki nickince
beni daha bir mutlu eden esnaf tipidir. normalde kasiyerden ya da esnafın kendisinden fiş isteyince "tabi" diye güleryüzlü bir tepki alırsam biraz içim burkulur hatta. "ne iyi adam lan, almasamaydım acaba?" düşüncelerine gark olurum. ama bu kişi böyle surat olunca öyle mutlu, öyle mesut olurum ki... "oh olsun ibine sana" diyesim gelir suratına baka baka.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol