fotoğraf sanatı

melusine
fotograf sanatcilari tarafindan fotograflara derin anlamlar yukleyen,fotografa farkli bir bakis acisiyla bakmamizi saglayan sanat cesididir.
goetica
zannımca kesinlikle yazılı belgelerle kitaplarla öğrenilemeyecek şeydir.yani bir insan senelerce fotoğraf eğitimi almış bile olsa insanda bakış açısı hayalgücü eksikliği varsa eğitimi ne işe yarar diye düşündüğüm kişinin görüş açısı,hayal gucu doğrultusunda faaliyete geçirdiği sanattır ve her çekilen resim "fotoğraf" değildir.
guz
görmek...ışığı, ayrıntıları, parlamaları...
göstermek,
gösterebilmek göstermek istediği şeyi görülmesini istediği gibi,
anıları saklamak değil paylaşmak daha çok o anı, gördüğünü başkalarınında o şekilde görebilmesini sağlamak. ona bakarken aldığın zevki yada her ne çeşit bir duyguysa onu diğer insanlara senin gibi göremeyenlere aktarmak...
guernica
son geliştirilen teknoloji ile sanat çevrelerinde, fotoğrafçılık sanat mıdır, değil midir sorusuna hala cevap bulunamamıştır...
simplist
fotoğrafa sanat niteliği katmaktır.
yemek sanatı, süsleme sanatı, konuşma sanatı gibi özünde sanat olmayan eylemlere sanat tamlaması / tanımlaması yapılabilirken, fotoğrafın sanat olup olmadığını tartışmak ayrı bir garâbet elbette.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol